Antena Meniu Search
x

Galerie foto Peste 60 de oameni au murit într-un accident maritim în Madagascar. Un elicopter de salvare s-a prăbuşit şi el în mare

Cel puțin 64 de persoane au murit într-un accident în largul coastei din nord-estul Madagascarului, iar alţi 24 de pasageri dispăruți sunt daţi dispăruţi, a anunțat miercuri agenția maritimă a ţării.

de Redactia Observator

la 22.12.2021, 16:09

Nava care s-a răsturnat era destinată mărfurilor şi transporta ilegal 138 persoane, lucru care din cauza supraîncărcării a dus la scufundarea ambarcaţiunii.  Un elicopter cu patru oficiali s-a prăbușit și el în drum spre locul naufragiului, forțând un ministru să înoate aproximativ 12 ore pentru a supraviețui.

Un alt oficial al autorităţii portuare, Adrien Fabrice Ratsimbazafy, a declarat că, după o „problemă tehnică” care a afectat motorul, barca s-a scufundat.. Accidentul a avut loc luni noaptea, cu 138 de persoane la bord, a spus APMF. O anchetă a fost deschisă în națiunea insulară din largul coastei de sud-est a Africii.

Un elicopter de salvare s-a prăbuşit

Un elicopter care transporta un ministru din Madagascar și alți trei oficiali către locul naufragiului s-a prăbușit și el. Serge Gelle, secretarul de stat pentru poliție al țării, și un alt coleg de poliție au reușit să supraviețuiască prăbușirii elicopterului după ce au înotat aproximativ 12 ore până la mal, au declarat autoritățile. Cei doi supraviețuitori au ajuns marți dimineață pe uscat în orașul Mahambo, după ce se pare că s-au aruncat din avion, a declarat șeful autorității portuare Jean-Edmond Randrianantenaina.

Într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare, Gelle, în vârstă de 57 de ani, apare întins epuizat pe un șezlong, încă în uniforma de camuflaj. „Nu a venit încă timpul să mor”, spune generalul, adăugând că este frig, dar nu este rănit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Peste 60 de oameni au murit într-un accident maritim în Madagascar. Un elicopter de salvare s-a prăbuşit şi el în mare