Antena Meniu Search
x

Video Planul Israelului pentru a anihila pentru totdeauna Hamas. Războiul, împărţit în trei etape

Război Israel - Hamas. Astăzi se împlinesc două săptămâni de când Hamas a atacat Israelul, iar ieri, ministrul Apărării - Yoav Gallant a anunţat planul pentru perioada următoare, care se va desfăşura în trei etape. Se împlinesc două săptămâni de la începerea războiului Israel - Hamas. Planul israelienilor pentru următoarea perioadă

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 21.10.2023, 10:38

Vezi și

Cristi Popovici: reporter Observator: "Israelul marchează sfârşitul celei de-a doua săptămâni a războiului cu Hamas, care a început cu atacul brutal de pe 7 octombrie. Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, a prefaţat ce se va întâmpla în perioada următoare.

Care este planul Israelului pentru perioada următoare

Este un plan în trei paşi, iar acum suntem în prima fază în care se desfăşoară o campanie militară, cu atacuri masive aeriene şi de artilerie, a căror scopuri sunt distrugerea infrastructurii Hamas. A doua etapă va fi una intermediară, de continuare a luptei la o intensitate mai scăzută şi eliminarea trupelor de rezistenţă. Iar al treilea pas va fi crearea unui nou regim de securitate în Fâşia Gaza şi a unei noi realităţi de securitate, pentru cetăţenii Israelului, a mai precizat oficialul.

Israel şi Egipt îşi păstrează graniţele închise

Armata a anunţat că în cursul nopţii a lansat lovituri aeriene, care vizează peste 100 de locuri operaţionale, aparţinând organizaţiei teroriste Hamas. Aceste lovituri au distrus cu succes tuneluri, depozite de muniţie şi mai multe sedii operaţionale. Din cauza bombardamentelor, însă, suferă şi cei peste două milioane de palestinieni, prinşi ca într-o capcană în Fâşia Gaza. Israelul nu le deschide graniţele, pentru că teroriştii s-ar putea infiltra foarte uşor printre civili şi ar scăpa. La fel reacţionează şi Egiptul, care ţine graniţa de la Rafah în continuare închisă.

Porţile ar putea fi deschise pentru intrarea camioanelor cu ajutoare umanitare, dar acest lucru întârzie din cauza drumurilor distruse de bombardamente. În Fâşia Gaza sunt în continuare peste 200 de persoane care au şi cetăţenie română, dar şi peste 100 de ostatici de multiple naţionalităţi, răpiţi de Hamas, acum două săptămâni."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Planul Israelului pentru a anihila pentru totdeauna Hamas. Războiul, împărţit în trei etape