Antena Meniu Search
x

Video Tensiunea crește în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza. Ultimatumul se apropie de final. Corespondență Observator în Șderot, Israel

Război Israel - HamasTensiunile cresc în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza. Armata israeliană este pregătită în orice moment pentru ofensivă. Echipa Observator, Bianca Iacob şi Marian Tănase, a văzut convoaie întregi de vehicule militare şi soldaţi înarmaţi, pregătiţi de luptă. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 13.10.2023, 19:35

Vezi și

"Se atacă în acest moment, mai devreme auzeam obuzierele armatei israeliene, care ținteau locații dinspre Fâșia Gaza și, de cealaltă parte, mai devreme cu doar câteva minute rachete veneau dinspre Fâșia Gaza spre orașele din sud.  Tensiunea crește de la oră la alta, atacurile se intensifică iar la mijloc sunt civilii, pe de o parte cei care au un ultimatum să părăsească Fâșia Gaza și sunt prinși între ordinul de evacuare și îndemnul grupării teroriste Hamas de a nu pleca de acolo, de cealaltă parte israelienii din sud, care sub tirul de rachete cer ajutorul disperat organizațiilor de voluntari ca să îi ducă către locuri mai sigure. Și, în același timp, am văzut o mobilizare maximă a armatei israeliene.

Ultimatumul se apropie de final

Pe kilometri întregi sunt tancuri, transportoare blindate și alte mașini suport ale armatei israeliene, care se deplasau către poziții în câmp. Asta arată că sunt gata să atace oricând. Oricum ultimatumum se apropie de final, la 5 dimineața, știm că acesta expiră, vedem ce se va întâmpla în cele din urmă pentru că tensiunea crește și vin amenințări în continuare din partea teroriștilor Hamas, care au amenințat astăzi, în timpul zilei, că vor arunca 150 de rachete către un oraș din sud, către Ashkelon.

Au căzut rachete și acolo, au căzut în mai toate orașele, și în Tel Aviv, însă foarte puține reușesc să treacă de scutul antiaerian. Vedem așadar ce se va întâmpla în această noapte și vedem dimineață dacă se va intra în Fâșia Gaza terestru sau nu, cert este că atacurile vor continua. În același timp, vedem că în toată lumea au fost proteste, în țări importante și au fost chiar și violențe la aceste procese, deci încă o dată, civilii sunt prinși la mijloc", transmite reporterul Observator Bianca Iacob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Tensiunea crește în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza. Ultimatumul se apropie de final. Corespondență Observator în Șderot, Israel