Antena Meniu Search
x

Foto Poet mort după o noapte de detenție, în Myanmar. Soția i-a primit trupul fără organele interne

Poetul din Myanmar Khat Thi, ale cărui lucrări declară rezistență la junta militară, a murit în detenție noaptea trecută, iar trupul său a fost returnat familiei cu organele îndepărtate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.05.2021, 18:14

Poetul din Myanmar Khat Thi a murit în detenție
Poet mort după o noapte de detenție, în Myanmar. Soția lui i-a primit trupul fără organele interne - Profimedia Images/Twitter

Un purtător de cuvânt al juntei nu a răspuns apelurilor de a comenta moartea poetului Khat Thi, care scrisese ”Ei te împuşcă în cap, dar nu ştiu că revoluţia este în inimă”, scrie Reuters.

Potrivit Myanmar Now, poetul avea 44 de ani.

Poetul și soția lui au fost reținuți sâmbătă în Myanmar

Soția lui Khat Thi a spus că amândoi au fost reținuți sâmbătă pentru interogatoriu de soldați înarmați și polițiști în orașul central Shwebo, în regiunea Sagaing - un centru de rezistență la lovitura de stat în care a fost demis liderul ales Aung San Suu Kyi.

Pe acelaşi subiect

„Eu am fost supusă unui interogatoriu. La fel şi el. Au spus că era la centrul de interogatorii. Însă el nu s-a întors, doar trupul său neînsufleţit”, a declarat soţia lui Khat Thi, Chaw Su. 

Trupul poetului i-a fost înapoiat soției fără organele interne

„Dimineaţa m-au sunat şi mi-au spus să merg la el la spital, în Monywa. Credeam că are un braţ fracturat sau aşa ceva... Dar când am ajuns aici, el era la morgă şi organele lui interne fuseseră scoase”, a explicat femeia.

La spital, femeii i s-a spus că soţul ei a avut o problemă cardiacă. Chaw Su nu a citit certificatul de deces deoarece este convinsă că poetul a murit din altă cauză decât cea scrisă în act. Reuters nu a putut obține o reacție de la spital.

Chaw Su a precizat că armata plănuia să îl îngroape pe Khat Thi, dar ea a insistat să i se dea cadavrul soţului ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Poet mort după o noapte de detenție, în Myanmar. Soția i-a primit trupul fără organele interne