Antena Meniu Search
x

Video Poliţia a închis cimitirul în care Alexei Navalnîi e înmormântat. Sute de simpatizanţi au făcut coadă şi au aruncat flori peste gard

Cimitirul în care a fost înmormântat Alexei Navalnîi a fost închis de poliţie. Sute de susţinători au format o coadă imensă pentru a-i aduce un ultim oamgiu opozantului rus, fără succes însă. Chiar şi aşa, mormântul său a fost acoperit în totalitate de flori, mesaje şi jucării de pluş.

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 10:24

Vezi și

Susţinătorii lui Navalnîi s-au lovit ieri de porţile închise când au vrut să-i aducă disidentului rus un ultim omagiu. Poliţia a recurs la acest gest chiar în timp ce oamenii încercau să intre, lucru ce a stârnit furia şi indignarea. Sute de oameni au cerut poliţiei, într-un glas, să-i lase să intre, iar unii dintre ei au început să arunce florile peste gard.

În timpul înmormântării de vineri, mii de ruși au scandat numele lui Alexei Navalnîi

Pentru a treia zi la rând, s-a format o coadă parcă fără sfârşit în faţa cimitirului, fiind prezenţi atât tineri, cât şi familii cu copii. Mormântul opozantului este acoperit în totalitate de flori, iar susţinătorii săi au adus şi jucării de pluş sau afişe pe care au scris mesaje.

În timpul înmormântării de vineri, mii de ruși au scandat numele lui Alexei Navalnîi și unii chiar au avut curaj să strige "Putin, criminal!", iar aliaţii acestuia au declanşat o anchetă privind circumstanţele decesului său în închisoarea "Lupul polar". Navalnîi, cel mai mare critic al președintelui Vladimir Putin în Rusia, s-a stins din viaţă pe 16 februarie, la vârsta de 47 de ani. Deşi au apărut acuzaţii cum că ar fi fost ucis, Kremlinul a negat orice implicare a statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Poliţia a închis cimitirul în care Alexei Navalnîi e înmormântat. Sute de simpatizanţi au făcut coadă şi au aruncat flori peste gard