Antena Meniu Search
x

Video Mama lui Alexei Navalnîi, în lacrimi la mormântul fiului. Sute de ruşi merg să depună flori, deşi ştiu că ar putea fi arestaţi oricând

Sute de ruşi merg în continuare să depună flori la mormântul celui mai vocal opozant al lui Vladimir Putin. Sub ochii atenţi ai poliţiştilor, oamenii de rând îi aduc un ultim omagiu lui Alexei Navalnîi, deşi ştiu că ar putea fi arestaţi. Ieri, forţele de ordine din toată ţara au dus la secţii aproape 130 de persoane.

de Redactia Observator

la 02.03.2024, 20:27

Vezi și

Mama fostului lider al opoziției a mers din nou de dimineață la mormântul lui Navalnîi, acoperit de flori și coroane, la cimitirul Borisovo din sudul Moscovei. Ea a fost însoțită de mama Iuliei Navalnaia, văduva disidentului mort într-un penitenciar din Siberia. Alături de ele, sute de ruşi i-au adus şi azi un ultim omagiu. "Probabil, cel mai important lucru e că speranţa nu moare. Vom continua să sperăm şi să luptăm pentru ce a luptat şi Aleksei Navalnîi. Le mulţumesc oamenilor care au venit să-i aducă un omagiu", spune un simpatizant al lui Navalnîi.

Manifestaţii în întreaga Europă

Fiica lui Navalnîi a postat o fotografie pe reţelele sociale cu un mesaj şi o promisiune dedicată tatălui său. Va fi mereu eroul ei şi va face tot ce-i stă în puţinţă ca să-l facă mândru. În capitala Serbiei, oamenii au aprins lumânări şi au depus garoafe albe în memoria lui Navalnîi. "Cred că ţările democrate ne vor auzi şi vor înţelege că Putin este o problemă pentru toată planeta", a declarat Katarina Barmicheva, o rusoaică ce trăieşte în Serbia. Comemorarea de la Paris a fost simbolică. A avut loc la baza monumentului din arondismentul 16 dedicat soldaţilor ce au luptat împotriva imperialismului.  

În Italia, steagul Rusiei a fost fluturat fără culoarea roşie, un simbol pentru sângele vărsat. Comemorarea a avut loc în apropierea Colosseumului. "Am fost mişcată de curajul lui Navalnîi. Chiar dacă ştia că o să sfârşească în puşcărie, că viaţa sa o să se sfârşească, dacă se întoarce în Rusia, a făcut-o pentru ideile sale şi pentru libertate", spune o femeie din Italia. Admiratorii săi au schimbat, neoficial, numele străzii pe care se află Ambasada Rusiei în Strada Navalnîi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Mama lui Alexei Navalnîi, în lacrimi la mormântul fiului. Sute de ruşi merg să depună flori, deşi ştiu că ar putea fi arestaţi oricând