Antena Meniu Search
x

Poliţia a închis o "fabrică de bebeluşi" şi a eliberat 19 tinere gravide, cea mai mică având 13 ani

Poliţia a închis o "fabrică de bebeluşi" şi a eliberat 19 tinere gravide, cea mai mică având 13 ani. De asemenea au fost găsiţi patru bebeluşi, cel mai mic dintre ei având doar o zi.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.10.2019, 08:24

Fabrică de bebeluşi închisă de poliţie
Poliţia a închis o "fabrică de bebeluşi" şi a eliberat 19 tinere gravide, cea mai mică având 13 ani - Twitter

Poliţia a închis o "fabrică de bebeluşi" şi a eliberat 19 tinere gravide, cea mai mică având 13 ani. De asemenea au fost găsiţi patru bebeluşi, cel mai mic dintre ei având doar o zi.

Poliția din cel mai mare oraș din Nigeria, Lagos, a eliberat 19 femei și fete care au fost în mare parte răpite și închise pentru a fi lăsate însărcinate, iar bebeluşii vânduţi.

Fetele și femeile, cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani, scrie Channels TV, fuseseră aduse din toată Nigeria cu promisiuni de muncă. "Fabricile de bebeluși", cum suntcunoscute astfel de locaţii, sunt foarte frecvente în estul Nigeriei.

"Tinerele au fost răpite cu scopul de a le rămâne însărcinate și de a li se vinde bebelușii către potențiali cumpărători. Fetele au fost păcălite cu angajare ca personal intern în Lagos.", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Lagos, Bala Elkana.

Pe acelaşi subiect

"Băieții sunt vânduţi pentru 500.000 de naira (1.630 USD), iar fetele pentru 300.000 de naira (980 $).", a mai adăugat oficialul.

Fetele și femeile au fost aduse în Lagos din statele sudice și de est ale Rivers, Cross River, Akwa Ibom, Anambra, Abia și Imo. Elkana a spus că închiderea locaţiei a avut loc pe 19 septembrie, dar a fost ținut secret pentru a permite poliției să-i rețină pe suspecți.

Două femei în vârstă de 40 și 54 de ani au fost arestate în legătură cu cazul, iar poliția caută ân continuare încă o suspectă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Poliţia a închis o "fabrică de bebeluşi" şi a eliberat 19 tinere gravide, cea mai mică având 13 ani