Antena Meniu Search
x

Politician controversat, convertit la Islam, arestat pentru ”intenția” de asasinare a premierului olandez Mark Rutte

Un controversat politician olandez convertit la Islam a fost arestat la finalul săptămânii trecute pentru ”intenția” de asasinare a premierului Mark Rutte. Arnoud van Doorn a fost arestat pentru că a acţionat ”în mod suspect” în timp ce se afla în acelaşi cartier din Haga cu Mark Rutte și a fost eliberat din arest luni, fără a fi formulată o acuzaţie pe numele său.

De Redactia Observator la 29.09.2021, 12:40
Politician controversat, convertit la Islam, arestat pentru ”intenția” de asasinare a premierului olandez Mark Rutte
Politician controversat, convertit la Islam, arestat pentru ”intenția” de asasinare a premierului olandez Mark Rutte - Profimedia Images

Van Doorn a declarat pentru presa locală că se afla în zona respectivă din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale şi a oprit la o cafenea care întâmplător se află vis-a-vis de sala de fitness în care era Mark Rutte.

Măsurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate în urmă cu câteva zile de teama unei răpiri sau a unui atac comise de o bandă infracţională. Potrivit cotidianului De Telegraaf, citat de politico.eu, ofiţeri din Serviciul de securitate regal şi diplomatic (DKDB) au fost mobilizaţi suplimentar pentru a-l însoţi Rutte, care de obicei merge la birou cu bicicleta.

Politicianul a fost eliberat după câteva zile, fără acuzații pe numele său

În 2012, Arnoud van Doorn s-a convertit la islam după ce a părăsit Partidul Libertăţii, condus de Geert Wilders. Ulterior el a fondat Partidul pentru Unitate, care nu a reuşit să obţină un mandat în alegerile parlamentare din acest an.

El a fost condamnat pentru postarea de mesaje antisemite pe Twitter, scurgerea unor documente oficiale către presă, posesia ilegală de arme de foc şi vânzarea de droguri către minori.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Politician controversat, convertit la Islam, arestat pentru ”intenția” de asasinare a premierului olandez Mark Rutte