Antena Meniu Search
x

Politician controversat, convertit la Islam, arestat pentru ”intenția” de asasinare a premierului olandez Mark Rutte

Un controversat politician olandez convertit la Islam a fost arestat la finalul săptămânii trecute pentru ”intenția” de asasinare a premierului Mark Rutte. Arnoud van Doorn a fost arestat pentru că a acţionat ”în mod suspect” în timp ce se afla în acelaşi cartier din Haga cu Mark Rutte și a fost eliberat din arest luni, fără a fi formulată o acuzaţie pe numele său.

de Redactia Observator

la 29.09.2021, 12:40

Politician controversat, convertit la Islam, arestat pentru ”intenția” de asasinare a premierului olandez Mark Rutte
Politician controversat, convertit la Islam, arestat pentru ”intenția” de asasinare a premierului olandez Mark Rutte - Profimedia Images

Van Doorn a declarat pentru presa locală că se afla în zona respectivă din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale şi a oprit la o cafenea care întâmplător se află vis-a-vis de sala de fitness în care era Mark Rutte.

Măsurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate în urmă cu câteva zile de teama unei răpiri sau a unui atac comise de o bandă infracţională. Potrivit cotidianului De Telegraaf, citat de politico.eu, ofiţeri din Serviciul de securitate regal şi diplomatic (DKDB) au fost mobilizaţi suplimentar pentru a-l însoţi Rutte, care de obicei merge la birou cu bicicleta.

Politicianul a fost eliberat după câteva zile, fără acuzații pe numele său

În 2012, Arnoud van Doorn s-a convertit la islam după ce a părăsit Partidul Libertăţii, condus de Geert Wilders. Ulterior el a fondat Partidul pentru Unitate, care nu a reuşit să obţină un mandat în alegerile parlamentare din acest an.

El a fost condamnat pentru postarea de mesaje antisemite pe Twitter, scurgerea unor documente oficiale către presă, posesia ilegală de arme de foc şi vânzarea de droguri către minori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Politician controversat, convertit la Islam, arestat pentru ”intenția” de asasinare a premierului olandez Mark Rutte