Antena Meniu Search
x

Doi polițiști răniți grav, după ce au fost împușcați într-o suburbie din Los Angeles

Doi poliţişti americani sunt în stare critică, după ce au fost împuşcaţi în maşina cu care patrulau, într-o suburbie a oraşului Los Angeles. Incidentul este cel mai recent dintr-o serie în care au căzut victime atât oameni obişnuiţi, cât și poliţişti. Aflaţi în campanie electorală, politicienii din Statele Unite se ceartă privind cauzele care au dus la astfel de întâmplări. 

de Redactia Observator

la 14.09.2020, 22:58

Vezi și
  • Incidentul a încins și mai mult spiritele în Statele Unite.

Imaginile cu momentul atacului armat au fost publicate pe Twitter de Departamentul de Poliţie din Los Angeles, care, în ultimele luni, a fost aspru criticat pentru modul în care a gestionat diverse incidente care au avut ca protagonişti persoane de culoare. 

Alex Villanueva: La 7:00 pm în seara aceasta, la terminalul Compton, doi poliţişti au fost prinşi într-o ambuscadă, într-un mod laş, de un bărbat înarmat. Ambii au fost răniţi foarte grav, au multiple răni prin împuşcare.

Poliţiştii, o femeie de 31 de ani şi un bărbat de 24 de ani, au putut să ceară ajutor prin staţia radio şi au fost duşi de urgenţă la spital. Poliţia vorbeşte despre cel puţin un suspect şi a oferit o recompensă de 100.000 de dolari în schimbul oricăror informaţii care ar putea ajuta. 

Kent Wegener: Pot să vă spun că, în acest moment, avem o descriere foarte, foarte generică a suspectului, a unui bărbat de culoare şi ne-a fost furnizată de unul dintre poliţişti. 

În seara incidentului, mai multe persoane de culoare s-au adunat în faţa spitalului unde sunt trataţi poliţiştii şi au intonat textul "Sperăm că veţi muri". 

Protestul ar fi fost provocat de faptul că un tânăr de culoare fusese împuşcat mortal de poliţişti la începutul acestei luni. Şeriful şi-a exprimat frustrarea faţă de ura cu care sunt priviţi poliţiştii şi le-a cerut oamenilor să se roage pentru cei doi răniţi. 

Alex Villanueva: Sunt oameni reali, care fac o muncă dură. 

Donald Trump, președintele Statelor Unite: Dacă mor, un proces rapid şi pedeapsa cu moartea pentru asasin. Este singura modalitate de a pune capăt!

Legislaţia din California permite pedeapsa cu moartea, deşi nu a mai fost aplicată din 2006. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Doi polițiști răniți grav, după ce au fost împușcați într-o suburbie din Los Angeles