Antena Meniu Search
x

Foto Polițiștii din SUA au găsit o rachetă nucleară în garajul unui bărbat. De unde o avea americanul

Descoperire neobișnuită în garajul unui american. Polițiștii din statul Washington au găsit o rachetă nucleară în garajul unui bărbat. Cum au ajuns autoritățile să o găsească și de ce avea bărbatul un astfel de obiect. 

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 18:10

Polițiștii din SUA au găsit o rachetă nucleară în garajul unui bărbat. De unde o avea americanul
Polițiștii din SUA au găsit o rachetă nucleară în garajul unui bărbat. De unde o avea americanul - BELLEVUE POLICE DEPARTMENT

Miercuri, un muzeu militar din Ohio a chemat poliția din orașul Bellevue pentru a raporta o ofertă de donație destul de neobișnuită. Poliția a trimis apoi o echipă pirotehnică la casa bărbatului, potrivit BBC.

„Credem că va dura mult, mult timp până să primim din nou un telefon ca acesta”, a spus poliția.

Într-un comunicat de presă, poliția spune că dispozitivul este „de fapt un Douglas AIR-2 Genie (desemnarea anterioară MB-1), o rachetă aer-aer nedirijată care este proiectată să transporte un focos nuclear W25 de 1,5 kt”. Cu toate acestea, autoritățile au declarat că racheta nu era atașată niciunui focos și că, din feriire, nu exista riscul de explozie. 

Avea o racheță nucleară ruginită în garaj

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliție Bellevue, Seth Tyler, a declarat că dispozitivul era „practic un rezervor de combustibil pentru rachete”. Apelul către poliție a venit de la Muzeul Național al Forțelor Aeriene SUA de lângă Dayton, Ohio.

Bărbatul, care nu a dorit ca identitatea lui să fie făcută publică, „nu se aștepta la un apel de la noi”, a declarat purtătorul de cuvânt, spunând că se pare că muzeul nu l-a avertizat că îi vor raporta donația.

„A fost suficient de amabil încât să ne lase să aruncăm o privire și am stabilit că era în siguranță”, a spus el.

Bărbatul le-a spus poliției că racheta aparținea unui vecin care a murit și a fost cumpărată inițial la licitație privată de bunuri. În cele din urmă, poliția a considerat obiectul un „artefact fără pericol de explozie”.

Potrivit Seattle Times, racheta a fost folosită de SUA și Canada în timpul Războiului Rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Polițiștii din SUA au găsit o rachetă nucleară în garajul unui bărbat. De unde o avea americanul