Antena Meniu Search
x

Polonia își întărește "pumnul de fier". SUA au aprobat vânzarea a 116 tancuri Abrams

Polonia, ţară vecină cu Ucraina, care se apără de agresiunea rusă, a semnat miercuri un acord pentru achiziţionarea a 116 tancuri Abrams din SUA, ca parte a consolidării armatei sale, relatează AFP. Vânzarea a fost aprobată de Departamentul de Stat al SUA în decembrie, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 21:58

Tanc Abrams
Polonia își întărește "pumnul de fier". SUA au aprobat vânzarea a 116 tancuri Abrams - Profimedia

"Întărim 'pumnul de fier' al armatei poloneze pentru a descuraja efectiv agresorul", a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, în cursul unei ceremonii de semnare a acordului la Varşovia. Acesta a precizat că primele tancuri Abrams M1A1 prevăzute de acord ar urma să fie livrate în cursul anului în estul Poloniei.

Anul trecut, Polonia a cumpărat deja 250 de tancuri Abrams din Statele Unite, care, potrivit ministrului polonez, ar urma să fie livrate până la sfârşitul anului 2024. Potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Ministerul polonez al Apărării, valoarea noului contract se ridică la 1,4 miliarde de dolari, din care 200 de milioane sunt finanţaţi de partea americană ca parte a ajutorului acordat Poloniei.

Semnarea acordului privind cel de-al doilea lot de tancuri are loc la mai bine de 10 luni de la începerea războiului în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Polonia își întărește "pumnul de fier". SUA au aprobat vânzarea a 116 tancuri Abrams