Antena Meniu Search
x

Polonia şi-a pus armata în alertă după ce două elicoptere din Belarus au intrat în spaţiul NATO. Polonezii aduc trupe şi elicoptere de luptă la graniţă

Ministerul polonez al Apărării a anunțat că va suplimenta trupele de la granița cu Belarus, după ce două elicoptere din Belarus au încălcat marți spațiul aerian al Poloniei, transmite The Guardian. Într-o declarație, Ministerul polonez al Apărării a precizat că însărcinatul cu afaceri al Belarusului a fost chemat pentru a explica situația.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 22:38

Polonia şi-a pus armata în alertă după ce două elicoptere din Belarus au intrat în spaţiul NATO. Polonezii aduc trupe şi elicoptere de luptă la graniţă
- Profimedia

De asemenea, NATO a fost informată, a precizat ministerul. Ministerul belarus al Apărării susține că acuzațiile sunt exagerate și sunt făcute pentru a justifica suplimentarea trupelor la graniță. „Acuzațiile privind o încălcare a frontierei poloneze de către elicopterele Mi-24 și Mi-8 ale Forțelor Aeriene și ale forțelor de apărare aeriană din Belarus sunt exagerate și sunt făcute de conducerea militară și politică poloneză pentru a justifica acumularea de forțe și mijloace la frontiera cu Belarus”, a fost reacția ministerului pe Telegram.

Deşi iniţial armata poloneză a precizat că niciun elicopter din Belarus nu a intrat în spaţiul aerian polonez, guvernul de la Varşovia admite că două elicoptere din Belarus a pătruns 3 kilometri în spaţiul aerian. NATO a fost informat despre incident, iar guvernul din Polonia a dispus creşterea numărului de trupe la graniţa cu Belarus şi alocarea de resurse suplimentare inclusiv elicoptere de luptă. Pătrunderea elicopterelor din Belarus s-ar fi produs la o altitudine suficinent de joasă pentru a nu fi alertate sistemele radar. Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Belarusului.

Tensiunile dintre Polonia şi Belarus au crescut în mod vizibil o dată cu venirea Grupului Wagner în Belarus. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a avertizat că este foarte posibil ca în viitorul apropiat trupele Wagner să înlocuiască total armata rusă ca principal partener pentru pregătirea soldaţilor din Belarus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Polonia şi-a pus armata în alertă după ce două elicoptere din Belarus au intrat în spaţiul NATO. Polonezii aduc trupe şi elicoptere de luptă la graniţă