Antena Meniu Search
x

Polonia va plăti zilnic 500.000 de euro, pentru sfidarea unei decizii a Curţii de Justiţie UE. O mină de cărbune, în centrul disputei cu Cehia

Polonia va trebui să plătească o penalitate zilnică de 500.000 de euro Comisiei Europene pentru că a sfidat o decizie de a opri operaţiunile la mina sa de lignit din Turow, a decis luni Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

De Redactia Observator la 20.09.2021, 22:20
Mina de cărbune Turow, din Polonia
Mina de cărbune Turow, din Polonia - Profimedia

Polonia, care este dependentă de cărbune, se află în luptă cu Republica Cehă, care spune că mina dăunează comunităţilor de peste graniţă. Comisia Europeană, care anul trecut a început procedurile judiciare împotriva Poloniei, spune că Varşovia a încălcat legislaţia UE, relatează MEDIAFAX.

Polonia va plăti o penalitate zilnică de 500.000 de euro

Republica Cehă şi-a dus cazul şi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul în Luxemburg, iar Polonia trebuie să oprescă operaţiunile de la Turow până la o hotărâre definitivă. Dar ţara a ingnorat decizia, iar Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a impus o penalizare zilnică pentru mină. "Polonia este obligată să plătească Comisiei Europene o penalitate zilnică de 500 000 de euro, deoarece nu a încetat activităţile de extracţie a lignitului la mina Turów. O astfel de măsură este necesară pentru a consolida eficacitatea măsurilor provizorii hotărâte", a declarat CJUE.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Polonia va plăti zilnic 500.000 de euro, pentru sfidarea unei decizii a Curţii de Justiţie UE. O mină de cărbune, în centrul disputei cu Cehia