Antena Meniu Search
x

Kiev a devenit cel mai poluat oraș din lume, după incendiile din apropierea centralei Cernobîl

Capitala Ucrainei, Kiev, a devenit în cursul zilei de vineri cel mai poluat oraș din lume, după incendiile de vegetație din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl, transmite Reuters.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.04.2020, 19:50

Capitala Ucrainei, Kiev, a devenit în cursul zilei de vineri cel mai poluat oraș din lume, după incendiile de vegetație din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl, transmite Reuters.

Compania elvețiană IQAir, specializată în monitorizarea poluării, susține că orașul Kiev are cea mai mare contaminare a aerului, depășind metropole cunoscute pentru nivelul ridicat de poluare precum Hangzhou, Chongqing și Shanghai.

Deși incendiile de vegetație au ajuns foarte aproape de centrala dezafectată după accidentul nuclear din 1986, iar flăcările au mistuit mii de hectare inclusiv în Zona Specială de Excludere, ministrul Sănătății din Ucraina a transmis că nu există risc de radiații.

Poluare în Kiev

"S-a format smog în Kiev și regiunea Kiev. Nu aduce amenințări chimice sau radiologice, radiația de fond este în limite normale", au anunțat autoritățile.

În capitala Ucrainei, unde locuiesc aproximativ 3.7 milioane de oameni, oficialii au îndemnat populația să rămână în case, în principal pentru a combate răspândirea noului coronavirus. Totodată, localnicii au fost sfătuiți să închidă ferestrele.

"Fumul poate cauza dureri de cap, tuse, dificultăți de respirație, iritație a ochilor, inflamarea mucoasei nazale și laringiene, precum și un număr de alte boli și alergii", a avertizat ministrul Sănătății, potrivit Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kiev a devenit cel mai poluat oraș din lume, după incendiile din apropierea centralei Cernobîl