Antena Meniu Search
x

Dezastru în California. Focul a mistuit o suprafaţă mai mare decât New York-ul şi Boston la un loc

California este mistuită de flăcări. Focul a pârjolit, până acum, o suprafaţă mai mare decât cea a oraşelor New York şi Boston la un loc.

Vezi și

Pompierii din California au intrat în a doua săptămână de luptă cu unul din cele mai mari incendii de vegetaţie din istoria statului. Flăcările au pârjolit, până acum, o suprafaţă mai mare decât cea a oraşelor New York şi Boston la un loc. Iar acesta este doar unul din cele 6 incendii majore din acest moment, în sudul Californiei.

Marele incendiu de la nord de Los Angeles a primit numele Thomas, deoarece a pornit din apropierea unei şcoli dedicate sfântului Toma. Prin suprafaţa devastată, este deja al cincilea incendiu, ca amploare, din istoria Californiei. Iar flăcările continuă să se extindă. Pompierii luptă cu vâlvătaia, pentru a apăra zonele locuite.

Înteţit de vântul care-şi schimbă adesea direcţia, focul se apropie de câteva localităţi de pe ţărmul oceanului, unde locuiesc numeroase celebrităţi. Actorul Rob Lowe şi vedeta de televiziune Ellen de Generes se numără printre cei care şi-au golit vilele de tot ce era valoros. S-au alăturat astfel celor peste 200.000 de oameni evacuaţi din cauza incendiilor de acum.

O nefirească "ninsoare de cenuşă" şi fumul dens au făcut aerul irespirabil chiar şi în zonele care nu sunt direct ameninţate. Poluarea i-a alungat şi pe mulţi din localnicii care NU primiseră ordine de evacuare. Cei rămaşi nu mai ies din case decât cu mască, pentru a putea respira.

Sezonul incendiilor de vegetaţie se încheie, de obicei, în California la sfârşitul lunii noiembrie. Dar acum, incendiul Thomas este controlat doar în proporţie de 15 la sută. Situaţia este ceva mai bună pe frontul celorlalte cinci focare majore din California. Dar guvernatorul statului a avertizat că lupta cu flăcările poate continua până la Crăciun şi chiar mai târziu, iar aceasta ar putea deveni "noua normalitate", efect al schimbărilor climatice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Dezastru în California. Focul a mistuit o suprafaţă mai mare decât New York-ul şi Boston la un loc