Antena Meniu Search
x

Poroşenko: "Trupele ruse" trebuie să se retragă din Ucraina, pentru a evita un "adevărat război"

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că, în lipsa unei retrageri a "trupelor ruse" de pe teritoriul Ucrainei, va fi vorba de un "adevărat război"

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că, în lipsa unei retrageri a "trupelor ruse" de pe teritoriul Ucrainei, va fi vorba de un "adevărat război"

"Toate trupele de pe teritoriul ucrainean sunt ruse, în componenţa lor intră cetăţeni ruşi", a declarat Poroşenko într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, adăugând că liderii separatişti din estul Ucrainei au făcut parte din serviciile secrete ruse. "Dacă asta (incursiunea rusă) va continua, va fi un adevărat război", a apreciat preşedintele ucrainean.

Totuşi, acesta s-a pregătit să colaboreze cu "oricine", inclusiv cu autorităţile de la Moscova, pentru a contribui la instaurarea păcii în Ucraina.

"Sunt pregătit colaborez şi să închei un acord de pace cu oricine, pentru a instaura pacea în ţara mea, nu pentru că suntem slabi sau mai puţin patriotici decât alţii (...). Suntem pregătiţi să ne apărăm ţara, deoarece detest ideea de a nu folosi ultima şansă pentru a aduce pacea în regiune", a declarat Poroşenko, referindu-se, inclusiv, la intenţiile sale de a colabora cu Rusia.

De asemenea, el a reiterat că Crimeea aparţine Ucrainei şi "întreaga lume a confirmat" acest fapt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Poroşenko: "Trupele ruse" trebuie să se retragă din Ucraina, pentru a evita un "adevărat război"