Antena Meniu Search
x

Video Portret original, furat dintr-un hotel de lux și înlocuit cu o copie. Opera de artă aparținea fostului premier britanic, Winston Churchill

Un portret fotografic original al fostului premier britanic Winston Churchill a fost furat şi înlocuit cu o copie, în hotelul de lux din capitala Canadei, unde era expus.

de Redactia Observator

la 29.08.2022, 08:31

Vezi și

Din păcate, personalul nu a observat substituţia decât după vreo opt luni. Aşa că data furtului nu poate fi stabilită decât cu aproximaţie, pe baza pozelor făcute de oaspeţii hotelului. Portretul este una din cele mai cunoscute imagini din lume şi figurează şi pe o bancnotă din Marea Britanie.

Portretul a fost executat în 1941

El a fost executat în 1941 de un ilustru fotograf canadian care, pentru a surprinde o expresie mânioasă pe chipul lui Churchill, i-a luat, fără veste, ţigara pe care o fuma.

Fotograful a locuit aproape două decenii în hotelul din Ottawa, căruia i-a lăsat, la plecare, o colecţie de fotografii semnate de el. Între ele se afla portretul dispărut, evaluat, acum, la o sută de mii de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Portret original, furat dintr-un hotel de lux și înlocuit cu o copie. Opera de artă aparținea fostului premier britanic, Winston Churchill