Antena Meniu Search
x

Poveste sfâşietoare. Lupta unei tinere pentu a avea un copil de la logodnicul mort în urmă cu 5 ani. Matteo și-a congelat spermatozoizii înainte de a muri

Caterina şi Matteo şi-au dorit întotdeauna să devină părinţi, însă o tragedie i-a dat femeii viaţa peste cap. Logodnicul ei a murit după o luptă îndelungată cu cancerul, scrie La Repubblica.

de Redactia Observator

la 03.02.2024, 14:51

Poveste sfâşietoare. Lupta unei tinere pentu a avea un copil de la logodnicul mort în urmă cu 5 ani. Matteo și-a congelat spermatozoizii înainte de a muri
Poveste sfâşietoare. Lupta unei tinere pentu a avea un copil de la logodnicul mort în urmă cu 5 ani. Matteo și-a congelat spermatozoizii înainte de a muri - La Repubblica

Matteo Iagulli a fost diagnosticat cu cancer, iar înainte de a murit şi-a congelat spermatozoizii pentru a-i îndeplini o ultimă dorinţă logodnicei sale, aceea de a deveni mamă. Procedura medicală a avut loc în martie 2019.

De atunci, după durerea pierderii celui iubit, o nouă luptă avea să înceapă pentru Caterina, aceea de a învinge birocraţia şi legislaţia din Italia. În prima instanţă, italianca a primit un verdic negativ, iar acum familia şi avocaţii caută soluții extrajudiciare în așteptarea apelului din aprilie.

„A început să se simtă rău când ne-am apucat să amenajăm locuinţa. Speram că vom reuși să ne căsătorim, voiam să ne căsătorim, dar Matteo mă întreba ce s-ar întâmpla dacă totul ar merge prost”, povesteşte femeia. 

„Matteo m-a întrebat dacă mi-aș dori să am un copil de la el. A congelat spermatozoizii pentru mine. Eu mi-am dorit întotdeauna să am un copil și el a făcut asta pentru mine. Speranța nu-mi lipsește, pentru a face posibil totul aș ajunge chiar și pe lună. Nu mi-e frică cu adevărat de nimic, sunt convinsă de ceea ce facem,” a mai spus tânăra.

Caterina nu se teme să devină mamă singură. Tânăra spune că este sprijinită de prietei şi de familia fostului logodnic. "În acest moment sunt o fată care se luptă să fie fericită, dar știind că aș putea avea acel copil pe care mi-l doream cu Matteo mă face să mă simt mai liniștită. Știu că în Italia nu este posibilă conceperea în acest mod, ultima soluție va fi să merg în străinătate fără a încălca nicio lege”, povesteşte Caterina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Poveste sfâşietoare. Lupta unei tinere pentu a avea un copil de la logodnicul mort în urmă cu 5 ani. Matteo și-a congelat spermatozoizii înainte de a muri