Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poveste tulburătoare! Un fotomodel a rămas cu o GAURĂ imensă în craniu, după ce a căzut pe scări. După șapte operații pe creier, craniul i-a fost refăcut cu ajutorul tehnologiei 3D (FOTO)

Povestea unei tinere din Marea Britanie, Francesca Burr, de profesie învățător, artist tatuator și model, care a suferit un accident îngrozitor în noiembrie 2016, este cu adevărat impresionantă.

de Redactia Observator

la 14.09.2017 , 19:08

Povestea unei tinere din Marea Britanie, Francesca Burr, de profesie învățător, artist tatuator și model, care a suferit un accident îngrozitor în noiembrie 2016, este cu adevărat impresionantă.

Ea a suferit un accident groaznic în urma căruia a rămas cu o gaură imensă în craniu, iar după o lună în care a stat în comă și după șapte operații pe creier, craniul tinerei a fost reconstruit de medici cu ajutorul tehnologiei 3D.

Articolul continuă după reclamă

În iunie 2016, la o zi după Brexit, Francesca a suferit prima convulsie. "Nici nu cred că am reușit să votez. După aceea, am mai suferit trei convulsii, una chiar în timp ce mă aflam în sala de curs, alături de elevii mei. S-au descurcat foarte bine bieții de ei", povestește tânăra.

Pe acelaşi subiect

Într-o seară, în noiembrie 2016, Francesca Burr a mai suferit o convulsie, iar femeia a căzut pe scări, fracturându-și craniul în cinci locuri, mandibula şi nasul, scrie Daily Mirror.

Când au găsit-o părinții ei, care se întorceau din oraș, tinerei de 28 de ani îi curgea sângele din “ochi, urechi şi nas”, iar medicii i-au înştiinţat să nu îşi facă speranţe prea mari. Transportată la spitalul Addenbrooke's Hospital, din Cambridge, Francesca a fost supusă unei operații care a durat șapte ore, timp în care i-au fost scoase fragmentele de os ce îi intraseră în creier.

Ea a stat în comă indusă timp de o lună. Când s-a trezit, fata nu și-a recunoscut iubitul şi nici nu şi-a mai amintit că părinţii ei divorțaseră în urmă cu 10 ani.

"Am rămas cu o gaură imensă în cap. Mi-au dat zeci de medicamente și mă hrăneam printr-un tub. Am stat în comă o lună, iar fratele meu mi-a spus că arătam ca Frankenstein. Am stat în spital spre sfârșitul lunii ianuarie 2017, când mi-au redus din medicamente", a mai spus tânăra.

Când s-a trezit și a văzut că avea o gaură imensă în cap, fata a suferit un șoc, ea având nevoie de intervenția psihologilor.

"În lunile care au urmat, m-a luptat din greu să-mi aduc aminte cum se numesc unele lucruri, deși puteam spune că eram o persoană pregătită din punct de vedere academic. Atunci am înțeles că lucrurile nu mai sunt așa cum le știam eu", a mai spus tânăra.

În luna februarie, doctorii i-au reconstruit craniul cu ajutorul tehnologiei 3D, folosindu-se de o imprimantă. Pentru a-i reconstrui craniul, doctorii i-au implantat și o placă de titan.

"Au folosit o imprimantă 3D pentru a crea o placă de titan care să se potrivească. Am fost uimită când mi-au spus ce vor să facă, mi s-a părut ceva James Bond. Nu voi mai putea fi niciodată ce am fost înainte, deoarece creierul meu s-a schimbat, el fiind prins cu șuruburi, însă sunt norocoasă că am aproape familia și prietenii", a mai spus tânăra.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Poveste tulburătoare! Un fotomodel a rămas cu o GAURĂ imensă în craniu, după ce a căzut pe scări. După șapte operații pe creier, craniul i-a fost refăcut cu ajutorul tehnologiei 3D (FOTO)