Povestea fabuloasă a femeii de 100 de ani care s-a vindecat de Covid. ”A trecut prin atâtea, n-avea cum să o învingă!”
O femeie care a supraviețuit unei tentative de asasinat naziste, unui accident de aviatic terifiant și cancerului de sân, de-a lungul vieții ei aventuroase, a învins acum și noul coronavirus.

- Joy Andrew și-a sărbătorit recent cea de-a 100-a aniversare.
- În iulie, femeia s-a infectat cu noul coronavirus și nimeni nu se aștepta ca ea să supraviețuiască bolii.
Joy Andrew, care suferă de demență, și-a sărbătorit recent cea de-a 100-a aniversare alături de personalul centrului de îngrijire în care locuiește de câțiva ani.
Femeia s-a îmbolnăvit cu Covid-19 în centrul de îngrijire în luna mai și, două săptămâni mai târziu, asistentele erau convinse că Joy nu va supraviețui noului coronavirus. Ba chiar i-au permis fiilei ei, Michele Andrew, în vârstă de 57 de ani, să o viziteze în centru de rămas bun.
În ciuda tuturor așteptărilor, Joy a reușit să învingă miraculos” Covid-19 și a demonstrat încă o dată spiritul de războinică ce a caracterizat-o o viață.
În ziua în care a împlinit 100 de ani, Joy Andrew a primit o felicitare și un mesaj personal de la Regină, așa cum este tradiția în Marea Britanie pentru cei care ating pragul de 100 de ani.
- Regele Charles îşi reia îndatoririle, după ce efecte secundare ale tratamentului pentru cancer l-au ţinut la pat
- Europa, amenințată de o nouă epidemie. Virusul, originar din Maroc, a fost detectat în apele reziduale din Bruxelles
- Iosif a rămas fără picioare și cu mâinile mutilate de o infecție. Micuțul de 6 ani are nevoie de proteze, ca...
- Boala gravă de care Gheorghe a aflat că suferă după ce a avut dureri în piept. Suntem pe primul loc în Europa
- Femeia cu flori galbene care i-a atras atenţia Papei Francisc, la prima apariţie după internare. "M-a privit numai...
„Sunt atât de mândră de mama mea că a împlinit 100 de ani. A trăit cea mai colorată și uimitoare viață, iar această etapă este un alt lucru pe care trebuie să-l adăugăm pe lista ei strălucită de realizări”, spune fiica ei.
Tentativă de asasinat, accident aviatic și cancer
Joy s-a născut în nordul Londrei în 1920 și a crescut acolo înainte de a se alătura forței aeriene auxiliare a femeilor ca sergent în timpul războiului, unde a slujit în camera de operații de la Comandamentul bombardierilor, scrie Metro.co.uk.
Comandamentul bombardierilor a controlat forțele de bombardiere ale RAF din 1936 până în 1968 și este cel mai bine amintit pentru rolul central pe care l-a jucat în bombardamentul Germaniei, în cel de-al Doilea Război Mondial.
După război, Joy s-a alăturat armatei britanice a Rinului, o forță de ocupație din Germania creată atât după primul, cât și după cel de-al Doilea Război Mondial. A fost trimisă la Dusseldorf, unde s-a cazat la un cuplu în vârstă cu care a devenit foarte prietenoasă, dar care avea o fiică nazistă.
În timp ce se afla în Germania, Joy, care provenea dintr-o familie evreiască germană, a primit un șofer care să o ducă oriunde dorea.
„Aceasta a inclus o călătorie la Berlin, unde a rătăcit singură în rămășițele Reichstagului. A mers și la Procesele de la Nürnberg. Acest lucru a fost important pentru ea. Într-o zi, șoferul a luat-o și, în drum spre destinație, a lovit intenționat mașina în încercarea de a o ucide. Încă mai poartă cicatricea pe față din încercarea de asasinat. Șoferul a fost arestat și sa dovedit a fi un nazist”, povestește Michele.
După război, Joy s-a alăturat corporației britanice Overseas Airways Corporation și a călătorit în special în Africa.
„Într-o zi, pilotul a făcut o greșeală îngrozitoare și s-a abătut de la curs, rămânând fără combustibil. Avionul, o cometă, s-a prăbușit în Libia și a fost distrus în impact. Echipajul a supraviețuit, dar un pasager a murit. Toți au fost blocați în deșert și salvați de beduini - un arab nomad al deșertului”, a mai povestit fiica lui Joy.
Curând după aceea, în anii 1950, Joy s-a căsătorit cu soțul David Andrew, șef de escadronă în RAF, iar în 1963 cuplul a adoptat-o pe Michele.
În anii 1970, Joy a învins cancerul de sân și a petrecut deceniile următoare ca gospodină înainte ca David să moară de cancer în 2013.
Michele și-a mutat apoi mama din St Albans la casa de îngrijire din North Yorkshire.
„Mama mea a supraviețuit unei încercări de asasinat în Germania postbelică de către șoferul ei, identificat ulterior ca nazist, a supraviețuit unui accident aterizând în deșert și a fost salvată de beduini, și a supraviețuit sânului cancer. Cu siguranță nu avea de gând să lase coronavirusul să o învingă”, mai spune fiica femeii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰