Povestea fabuloasă a femeii de 100 de ani care s-a vindecat de Covid. ”A trecut prin atâtea, n-avea cum să o învingă!”
O femeie care a supraviețuit unei tentative de asasinat naziste, unui accident de aviatic terifiant și cancerului de sân, de-a lungul vieții ei aventuroase, a învins acum și noul coronavirus.
- Joy Andrew și-a sărbătorit recent cea de-a 100-a aniversare.
- În iulie, femeia s-a infectat cu noul coronavirus și nimeni nu se aștepta ca ea să supraviețuiască bolii.
Joy Andrew, care suferă de demență, și-a sărbătorit recent cea de-a 100-a aniversare alături de personalul centrului de îngrijire în care locuiește de câțiva ani.
Femeia s-a îmbolnăvit cu Covid-19 în centrul de îngrijire în luna mai și, două săptămâni mai târziu, asistentele erau convinse că Joy nu va supraviețui noului coronavirus. Ba chiar i-au permis fiilei ei, Michele Andrew, în vârstă de 57 de ani, să o viziteze în centru de rămas bun.
În ciuda tuturor așteptărilor, Joy a reușit să învingă miraculos” Covid-19 și a demonstrat încă o dată spiritul de războinică ce a caracterizat-o o viață.
În ziua în care a împlinit 100 de ani, Joy Andrew a primit o felicitare și un mesaj personal de la Regină, așa cum este tradiția în Marea Britanie pentru cei care ating pragul de 100 de ani.
„Sunt atât de mândră de mama mea că a împlinit 100 de ani. A trăit cea mai colorată și uimitoare viață, iar această etapă este un alt lucru pe care trebuie să-l adăugăm pe lista ei strălucită de realizări”, spune fiica ei.
Tentativă de asasinat, accident aviatic și cancer
Joy s-a născut în nordul Londrei în 1920 și a crescut acolo înainte de a se alătura forței aeriene auxiliare a femeilor ca sergent în timpul războiului, unde a slujit în camera de operații de la Comandamentul bombardierilor, scrie Metro.co.uk.
Comandamentul bombardierilor a controlat forțele de bombardiere ale RAF din 1936 până în 1968 și este cel mai bine amintit pentru rolul central pe care l-a jucat în bombardamentul Germaniei, în cel de-al Doilea Război Mondial.
După război, Joy s-a alăturat armatei britanice a Rinului, o forță de ocupație din Germania creată atât după primul, cât și după cel de-al Doilea Război Mondial. A fost trimisă la Dusseldorf, unde s-a cazat la un cuplu în vârstă cu care a devenit foarte prietenoasă, dar care avea o fiică nazistă.
În timp ce se afla în Germania, Joy, care provenea dintr-o familie evreiască germană, a primit un șofer care să o ducă oriunde dorea.
„Aceasta a inclus o călătorie la Berlin, unde a rătăcit singură în rămășițele Reichstagului. A mers și la Procesele de la Nürnberg. Acest lucru a fost important pentru ea. Într-o zi, șoferul a luat-o și, în drum spre destinație, a lovit intenționat mașina în încercarea de a o ucide. Încă mai poartă cicatricea pe față din încercarea de asasinat. Șoferul a fost arestat și sa dovedit a fi un nazist”, povestește Michele.
După război, Joy s-a alăturat corporației britanice Overseas Airways Corporation și a călătorit în special în Africa.
„Într-o zi, pilotul a făcut o greșeală îngrozitoare și s-a abătut de la curs, rămânând fără combustibil. Avionul, o cometă, s-a prăbușit în Libia și a fost distrus în impact. Echipajul a supraviețuit, dar un pasager a murit. Toți au fost blocați în deșert și salvați de beduini - un arab nomad al deșertului”, a mai povestit fiica lui Joy.
Curând după aceea, în anii 1950, Joy s-a căsătorit cu soțul David Andrew, șef de escadronă în RAF, iar în 1963 cuplul a adoptat-o pe Michele.
În anii 1970, Joy a învins cancerul de sân și a petrecut deceniile următoare ca gospodină înainte ca David să moară de cancer în 2013.
Michele și-a mutat apoi mama din St Albans la casa de îngrijire din North Yorkshire.
„Mama mea a supraviețuit unei încercări de asasinat în Germania postbelică de către șoferul ei, identificat ulterior ca nazist, a supraviețuit unui accident aterizând în deșert și a fost salvată de beduini, și a supraviețuit sânului cancer. Cu siguranță nu avea de gând să lase coronavirusul să o învingă”, mai spune fiica femeii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰