Antena Meniu Search
x

”Tati, acum vom muri?” Un preot din Constanța s-a refugiat cu familia pe acoperișul blocului ca să scape de incendiu

Preotul Claudiu Banu, paroh la Biserica Sfantul Mina din Constanța, este unul dintre locatarii blocului cuprins de flăcări în dimineața zilei de joi, după un incendiu izbucnit în parcarea subterană. Într-un mesaj postat pe Facebook, preotul scrie că doar Îngerul păzitor i-a ținut pe toți în viață.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.12.2021, 18:51

Preotul Claudiu Banu a reprodus un scurt dialog pe care l-a avut cu fiul lui, în timp ce stăteau în ploaie, pe acoperișul blocului cuprins de flăcări, așteptând să fie salvați.

”Crăciun cernit.

Pruncul meu Andrei-Mina, în momentul când eram pe acoperiș, toată familia în pijamale, uzi până la piele, în găsirea unei soluții, mi-a spus câteva cuvinte pe care cu siguranță nu le voi uita toată viața:

" Tati, acum vom muri? 

Pe acelaşi subiect

Nu Andrei, nu vom muri".

Și am coborât cu speranța că mai prindem și ziua de mâine.

În noaptea aceasta am avut toți un Înger păzitor, care a fost cu noi.

Aveți grijă de voi.

Vă îmbrățișez și să aveți Crăciun binecuvântat”, a scris preotul.

Zeci de oameni au reacționat la postarea preotului paroh de la Biserica Sfantul Mina din Constanța și i-au scris mesaje de încurajare.

”Tatal Ceresc sa va dea putere sa treceti cu bine prin toate aceste incercari ... Ingerii Domnului Iisus Hristos sa va dea putere sa va reveniti curand...”

”Bunul Dumnezeu și Fecioara Maria să vă ocrotească si să vă dea putere și sănătate”.

”Dumnezeu a avut grija de voi toti ne pare foarte rau pentru ce s a intamplat! Nici nu pot sa ma gandesc prin ce spaima a ti trecut Multa putere sa va reveniti !”

Bloc mistuit de flăcări în Constanța, după un incendiu în parcarea subterană

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate. Opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. Ulterior, o singură persoană a rămas internată.

Inspectoratul de Stat în Construcţii va demara o expertiză tehnică pentru a verifica siguranţa clădirii.

Soluția Primăriei Constanța pentru familiile rămase fără locuințe 

Primăria Constanţa a anunţat, joi, că oferă 23 de apartamente pentru ca familiile afectate de incendiu să locuiască temporar, până în momentul în care pot reveni la domiciliul lor. Asociaţiile de proprietari sunt cele care vor face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare, se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Constanța.

"Trebuie să acţionăm rapid. Am creat un grup de lucru cu care să lucrăm şi să discutăm concret cu toate părţile implicate. Astăzi, am luat legătura cu cei de la RAJA, vor face un deviz necesar pentru demararea lucrărilor de refacerea a instalaţiilor de apă şi canalizare. În momentul de faţă, se fac cercetări. După finalizarea acestora vom interveni pentru igienizarea zonei, pentru care ca persoanele evacuate să se poată muta într-un timp cât mai scurt”, a declarat primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

Primăria Constanţa a menţionat că, în prezent, echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială desfăşoară anchete sociale, iar în urma discuţiilor cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari se va face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » ”Tati, acum vom muri?” Un preot din Constanța s-a refugiat cu familia pe acoperișul blocului ca să scape de incendiu