Antena Meniu Search
x

Video Povestea incredibilă a lui Ryyan, primul refugiat sirian care ajunge primarul unei localităţi din Germania. A depus oficial jurământul

A fugit de războiul din Siria în urmă cu 8 ani, iar acum este primar în Germania. Este povestea incredibilă a lui Ryyan, un tânăr refugiat, în vârstă de 29 de ani, care a câştigat în aprilie alegerile din micuţa localitate Ostelsheim. Acum a depus jurământul, iar de luni va trece la treabă. Cei 2500 de locuitori spun că abia aşteaptă să vadă ce poate face pentru comunitate. 

de Redactia Observator

la 08.07.2023, 21:04

Vezi și

Ryyan Alshebl, un refugiat în vârstă de 29 de ani din Siria, a depus oficial jurământul ca primar al Ostelsheim, localitate din landul Baden-Wurttenberg, din sud-vestul Germaniei, într-o şedinţă solemnă a consiliului municipal organizată vineri seară, transmite sâmbătă dpa.

Alshebl a fugit din Siria din cauza războiului în urmă cu opt ani. În aprilie 2023, cetăţenii orăşelului Ostelsheim, cu o populaţie de 2.500 de locuitori, l-au ales primar cu o majoritate absolută de 55,41%.

Nicio altă persoană cu rădăcini siriene nu a mai candidat pentru o poziţie de primar în acest land german, potrivit Asociaţiei Municipale din Baden-Wurttemberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Povestea incredibilă a lui Ryyan, primul refugiat sirian care ajunge primarul unei localităţi din Germania. A depus oficial jurământul