Antena Meniu Search
x

Video Povestea româncei care a stat un an de zile la ATI, în Marea Britanie, după ce a făcut COVID. Și-a văzut copila nou-născută abia după șase luni

O româncă a petrecut un an internată la terapie intensivă într-un spital din Marea Britanie, după ce s-a îmbolnăvit de COVID. A reuşit să-şi vadă fetiţa nou-născută abia după şase luni. Săptămâna acesta a fost în sfârşit externată, în aplauzele personalului pe care femeia a ajuns să-l considere a doua sa familie.  

de Redactia Observator

la 19.11.2022, 21:51

Vezi și

Cu aplauze şi lacrimi. Aşa şi-au luat rămas-bun medicii şi asistentele spitalului Royal Papworth de la o româncă internată aici un an de zile. S-a îmbolnăvit de COVID când era însărcinată în opt luni şi, la scurt timp după ce a născut, a fost internată la Terapie Intensivă. Starea ei era atât de gravă încât a fost pusă în comă indusă, ca medicii să-i poată oxigena sângele. S-a trezit în cele din urmă în februarie, când fiica ei Thea avea deja trei luni. A văzut-o pentru prima dată când fetiţa împlinise șase luni.

Nicole Tuna, româncă din Marea Britanie: Unul dintre doctori a venit la mine şi m-a întrebat care sunt ultimele mele dorinţe. Iar în acel moment am spus că dorinţa mea este să trăiesc, alături de copiii mei, pentru că vreau să stau cu ei, să-i văd cum cresc. 

Românca din Marea Britanie stat aproape un an de zile la Terapie Intensivă

Nicole Tuna, care mai are un băieţel de şase ani, a petrecut în total 360 de zile la terapie intensivă şi a fost conectată la aparate performante care i-au ajutat plămânii să respire. În toată această perioadă, soţul ei a parcurs în fiecare zi peste două sute de kilometri, ca să-i fie alături. Pe medici şi asistenţi a ajuns să-i considere a doua sa familie.

Kerry Pooley, asistentă medicală: Să putem să plângem de bucurie pentru Nicole este absolut minunat şi un mare impuls pentru moralul echipei, să vadă că toată munca grea a dus-o pe Nicolo acolo unde trebuie să fie, adică să-şi alinte copiii în seara asta. 

Nicole a spus că e fericită că va începe a doua viaţă şi va preţui fiecare clipă alături de familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Povestea româncei care a stat un an de zile la ATI, în Marea Britanie, după ce a făcut COVID. Și-a văzut copila nou-născută abia după șase luni