Povestea unei fetiţe care s-a salvat prin dans.Tatăl ei a fost ucis de către rebeli, iar mama sa a murit de foame
Era privită ca un copil blestemat şi umilită de toată lumea, din cauza unei boli care îi depigmentează pielea. Tatăl ei a fost ucis de către rebeli în timpul războiului civil din Sierra Leone, iar mama sa a murit de foame când ea avea 3 ani. Este povestea unei fetiţe care s-a salvat prin dans.
Era privită ca un copil blestemat şi umilită de toată lumea, din cauza unei boli care îi depigmentează pielea. Tatăl ei a fost ucis de către rebeli în timpul războiului civil din Sierra Leone, iar mama sa a murit de foame când ea avea 3 ani. Este povestea unei fetiţe care s-a salvat prin dans.
Michaela De Prince, balerina: "Am crescut în estul Africii, tatăl meu a fost omorât de Rebeli şi mama mea a murit când aveam 3 ani. După ce a trecut în lumea de dincolo, am fost dată către orfelinat, pentru că din cauza bolii eram discriminată, ridiculizată."
I se spunea copilul Diavolului. În satul din Sierra Leone, unde Michaela s-a născut, boala de care suferă, vitiligo, era considerată un blestem satanic. Iar petele de pe piele, un semn de rău augur. Condamnată şi abandonată, fetiţa de atunci s-a salvat prin dans. A descoperit baletul întâmplător, după ce a văzut fotografia unei balerine.
Michaela De Prince, balerina: "Într-o zi când mergeam spre orfelinat, am găsit o revistă şi profesoara mea mi-a explicat că aceea este o balerină. Îmi doream atât de mult să devin o balerină!"
- În Lunca Mureşului se fac biciclete de lemn care costă 1.000 de euro bucata
- Fusta pe bicicletă prinde viteză și în România
- Lecţie de viaţă! Tineri și copii cu dizabilități, statui vii pe străzile din Baia Mare
- Zi de foc pentru trupele ucrainene. Peste 260 de atacuri ruseşti, din toate direcţiile, la Pokrovsk
- Cel mai ambiţios proiect al omenirii. Un milionar anonim finanţează crearea primei aşezări umane subacvatice
Michaela a îndrăznit să viseze. La scurt timp, a fost adoptată de o familie numeroasă de americani. A fost o aventură să-şi părăsească ţara, aflată în plin război. Michaela De Prince, balerină: "Am aflat că orfelinatul va fi bombardat, aşa că am mers prin pădure până la tabăra de refugiaţi şi când am reuşit în sfârşit să urc în avion, mama mea adoptivă credea că voi muri, că nu voi mai ajunge vie în America."
A ajuns cu bine în America. Noii săi părinţi au înscris-o la ore de balet și i-au susținut pasiunea pentru artă. Michaela De Prince, balerină: "Familia mea adoptivă a crezut în mine atunci când eu nu mai credeam. Părinţii mei mi-au oferit speranţă, familia mi-a oferit speranţă, dansul mi-a oferit speranţă. Nu poţi să trăieşti fără speranţă."
De atunci, Michaela a devenit o balerină de succes. Pluteşte pe marile scene ale lumii, şi-a spus povestea într-o carte şi răspândeşte, prin dans, un mesaj pentru toţi cei care suferă de boala ei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰