Antena Meniu Search
x

Predicția lui Bill Gates: Când speră miliardarul că lumea va reveni la normal, după valurile de COVID-19

Antreprenorul și filantropul Bill Gates a declarat, pentru Sky News, că este încrezător că omenirea va reveni "complet la normal" până la sfârșitul anului 2022, pe măsură ce vaccinurile anti-COVID vor deveni tot mai disponibile. 

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.04.2021, 21:26

Bill Gates
Bill Gates - Ferrari Press Agency / CBS via Hepta
  • Lumea nu va scăpa de SARS-CoV-2 în următoarele luni, însă campaniile de imunizare vor reduce drastic numărul de cazuri de COVID-19, consideră miliardarul

Bill Gates a subliniat că rata mare de vaccinare din țările dezvoltate, precum Statele Unite sau Marea Britanie, ar putea ajuta alte țări afectate de pandemie, prin redistribuția serurilor. Deși nu se așteaptă ca situația epidemiologică să revină complet la normal până anul viitor, omul de afaceri crede că numărul de cazuri va fi "foarte mic" până la sfârșitul lui 2022.

În vârstă de 65 de ani, Gates a insistat că pregătirile pentru viitoarele pandemii trebuie să fie o prioritate, exprimându-și îngrijorarea că actuala pandemie de COVID-19 ar putea fi uitată, la fel cum s-a întâmplat cu focarul de Ebola. "Acestă generație își va aminti asta", a spus Bill Gates, cu referire la impactul devastator asupra economiilor și numărul mare de decese la nivel mondial.

Bill Gates speră la redistribuirea vaccinurilor, de la țările bogate spre cele în curs de dezvoltare

"Sunt câteva întrebări cu privire la cât de mult va fi folosit vaccinul Johnson & Johnson, dacă va fi acceptat ar fi avantajos, iar câteva țări bogate printre care SUA și UK chiar din această vară vor ajunge la niveluri mari de vaccinare și se vor elibera pentru a da vaccinuri pentru întreaga lume spre sfâșitul anului 2021 și pe parcursul lui 2022. Nu vom eradica această boală dar vom putea să o aducem la puține cazuri", a fost de părere Gates, potrivit Sky News.

Pe acelaşi subiect

"Pentru că multe vaccinuri au funcționat, deși ne uităm la câteva efecte adverse în prezent și ne asigurăm că le putem trata și că sunt foarte rare, partea bună e că vom putea să le distribuim către alții... așa că locurile în care vrem să ajungem la toți cei peste 60 de ani vaccinați, cum e Africa de Sud, Brazilia, aceasta va fi prioritatea în următoarele trei-patru luni", a explicat filantropul.

Acesta a mai notat că țările bogate au prioritizat distribuirea serurilor pentru propriile populații, ceea ce "nu este complet surprinzător". "Faptul că au vaccinat persoanele în vârstă, în condițiile în care au fost mai afectate decât țările în curs de dezvoltare, a fost un lucru bun", a declarat Bill Gates.

Pregătirea pentru viitoarele pandemii, vitală pentru a evita haosul din ultimul an

"Faptul că îi vaccinăm pe cei de 30 de ani în Marea Britanie și SUA și nu îi avem pe toți cei de peste 60 de ani imunizați în Brazilia și Africa de Sud nu este corect, dar în trei-patru luni alocarea vaccinurilor va fi către toate țările care au o situație epidemiologică severă", a mai spus acesta.

Bill Gates a subliniat importanța pregătirilor pentru viitoarele pandemii ce ar putea izbucni. "E clar că a înțelege variantele și cât de repede putem face reglementări, când se va ivi din nou o pandemie, ne va face mult mai deștepți. Oamenii nu investesc destul în acest risc... așa că sper că vom reține că trebuie să investim și să fim pregătiți pentru următoarea pandemie", a subliniat Bill Gates.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Predicția lui Bill Gates: Când speră miliardarul că lumea va reveni la normal, după valurile de COVID-19