Antena Meniu Search
x

Pregătirea copiilor pentru şcoală, în timpul săptămânii, echivalentul unei zile la serviciu (Video)

Pregătirea copiilor pentru şcoală, în timpul săptămânii, este echivalentul unei zile intense de lucru. Nu este doar o concluzie trasă de părinţii epuizaţi, ci un lucru dovedit ştiinţific.

de Redactia Observator

la 03.06.2019, 17:50

Vezi și

Pregătirea copiilor pentru şcoală, în timpul săptămânii, este echivalentul unei zile intense de lucru. Nu este doar o concluzie trasă de părinţii epuizaţi, ci un lucru dovedit ştiinţific. Concret, un studiu realizat în Statele Unite a arătat că părinţii petrec în medie aproape 10 ore pe săptămână pregătindu-i pe cei mici pentru şcoală.

Rolul de părinte poate fi uneori extrem de solicitant. În special dimineaţa, atunci când copiii trebuie pregătiţi pentru şcoală. Mamele - spre exemplu - se trezesc de multe ori cu noaptea în cap, pentru a termina treaba la timp. Nici nu de mirare că la finalul unei săptămâni încărcate, au impresia că au muncit şase zile în loc de cinci.

Un nou studiu realizat în Statele Unite - la care au luat parte 2.000 de oameni - a arătat că părinţii petrec aproape zece ore pe săptămână pregătindu-i pe cei mici pentru şcoală. Adică echivalentul unei zile petrecute la birou. Iar asta pentru că au o mulţime de sarcini de îndeplinit dimineaţa.

De la prepararea micului dejun, spălarea vaselor până la pregătirea ghiozdanului pentru şcoală, toată atenţia părinţilor se îndreaptă către cei mici. Iar de multe ori copiii îngreunează munca părinţilor. Refuză să se spele pe dinţi sau se murdăresc pe uniformele şcolare. Prin urmare, la finalul săptămânii cei care au copii acasă sunt mult mai epuizaţi decât restul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Pregătirea copiilor pentru şcoală, în timpul săptămânii, echivalentul unei zile la serviciu (Video)