Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pregătiri de Revelion în stare de alertă

În mai puţin de 24 de ore, Anul Nou va fi întâmpinat, ca de obicei, prin grandioase spectacole şi focuri de artificii, în marile oraşe ale planetei. Dar, după sângeroasele atentate de la Paris, siguranţa publicului este pe primul plan

de Redactia Observator

la 31.12.2015 , 09:21

În mai puţin de 24 de ore, Anul Nou va fi întâmpinat, ca de obicei, prin grandioase spectacole şi focuri de artificii, în marile oraşe ale planetei. Dar, după sângeroasele atentate de la Paris, siguranţa publicului este pe primul plan

Autorităţile din New York promit, din nou, cea mai veselă petrecere de revelion din lume în Times Square. La o ultimă repetiţie a fost testat uriaşul glob luminos coborât în ultimele secunde ale anului. Dar decorul sărbătorii va include, acum, o prezenţă mult mai puternică a forţelor de ordine, cu ochii în patru pentru a preveni orice încercare de atentat.

Dincoace de Ocean, la Bruxelles, starea de alertă antiteroristă a dus, pur şi simplu, la anularea tradiţionalului foc de artificii de Anul Nou. Aceasta după arestarea unui individ suspectat de legături cu teroriştii de la Paris, dintre care unii veneau chiar din Belgia. Dezamăgiţi, localnicii şi turiştii înţeleg, totuşi, situaţia.  Siguranţa şi securitatea sunt cele mai importante şi sunt sigur că autorităţile au avut motivele lor.

Vezi și

Şi la Paris, unde se simte încă şocul atentatelor de luna trecută, s-a renunţat la focul de artificii iar spectacolul luminos de pe Champs Elysées a fost scurtat. Cei ce vor ieşi în stradă vor fi, oricum, foarte numeroşi iar guvernul îi asigură că nu au de ce să se teamă.

Germanii nu renunţă la uriaşa petrecere de revelion de lângă poarta Brandenburg din Berlin. Dar şi aici s-au luat măsuri deosebite de siguranţă.

Siguranţa este la ordinea zilei şi în Turcia: aici au fost arestaţi doi presupuşi adepţi ai Statului Islamic care plănuiau să detoneze, de revelion, bombe într-o piaţă plină de lume din Ankara.

Şi, revenind pe cealaltă parte a Atlanticului, efective suplimentare de poliţie vor fi concentrate şi pe celebra plajă Copacabana, la uriaşa petrecere de Anul Nou. Va fi, pentru forţele de ordine, o repetiţie generală înaintea Jocurilor Olimpice de la vară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Pregătiri de Revelion în stare de alertă