Antena Meniu Search
x

Premieră în politica din Suedia. O femeie a fost numită noul prim-ministru al ţării

Magdalena Anderson, liderul Partidului Social Democrat din Suedia a fost votată, miercuri, pentru funcţia de prim-ministru al ţării.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 17:39

Numirea ei în această funcţie este o premieră pentru politica din Suedia, fiind prima femeie nominalizată pentru a conduce cabinetul de la Stockholm. Andersson, în vârtă de 54 de ani îl va înlocui pe Stefan Lofven, care a demisionat recent atât din funcţia de premier al ţării, cât şi din funcţia de lider al Partidului Social Democrat, scrie CNN.

Nu este însă o premieră în rândul şărilor din Scandinavia ca o femeie să fie aleasă pentru această funcţie. Finlanda, Danemarca, Norvegia şi chiar Islanda au ales în trecut o femeie care să ocupe această funcţie. 

În calitate de prim-ministru, Andersson a fost precedată de 33 de bărbaţi. Ea a lucrat anterior ca director general adjunct al Agenţiei Fiscale din Suedia. A absolvit un master în economie , la Universitatea din Stockholm şi ocupă funcţia de ministru al Finanţelor încă din anul 2014. Este, de asemenea, a doua femeie care conduce partidul de centru stânga al ţării. Ministrul suedez de externe Ann Linde a fost unul dintre primii care a felicitat-o ​​pe Andersson, remarcând pe Twitter că „nu există nicio îndoială” că va „continua să fie remarcabilă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Premieră în politica din Suedia. O femeie a fost numită noul prim-ministru al ţării