Antena Meniu Search
x

Premierul Norvegiei, amendat de poliție pentru o petrecere la restaurant, de ziua sa, în plină pandemie de Covid-19

Poliția norvegiană a anunțat, vineri, că a amendat-o pe șefa Guvernului de la Oslo, Erna Solberg, pentru încălcarea regulilor împotriva Covid-19 privind distanțarea socială, atunci când a organizat o adunare de familie pentru a sărbători ziua ei de naștere.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.04.2021, 16:36

Premierul Norvegiei, amendat de poliție pentru o petrecere la restaurant, de ziua sa, în plină pandemie de Covid-19
Premierul Norvegiei, amendat de poliție pentru o petrecere la restaurant, de ziua sa, în plină pandemie de Covid-19 - DPA Images / Fredrik Hagen via Hepta
  • În februarie, Erna Solberg și-a serbat ziua de naștere la un restaurant dintr-o stațiune montană, împreună cu alte 13 persoane.

Amenda primită de Erna Solberg a fost în valoare de 20.000 de coroane norvegiene (2.352 dolari), a declarat șeful poliției Ole Saeverud, într-o conferință de presă.

Erna Solberg și-a cerut scuze după ce presa a aflat de petrecere

Erna Solberg, aflată la al doilea mandat, și-a cerut scuze luna trecută pentru organizarea unui eveniment în familie, cu ocazia aniversării a 60 de ani. Potrivit acesteia, împreună cu alți 13 membri de familie, au mers într-o stațiune montană la sfârșitul lunii februarie, în ciuda interdicției guvernului de a aduna mai mult de 10 persoane.

Deși polițiștii nu s-au grăbit să împartă amenzi celor acuzați de fapte similare, pe perioada pandemiei, în cazul premierului norvegian nu s-a putut face abstracție de la lege pentru că acesta se află în fruntea instituției implicate direct în impunerea restrictiilor antiepidemice, a spus Poliția, potrivit Reuters.

Pe acelaşi subiect

„Chiar dacă legea este aceeaşi pentru toţi, nu toţi sunt egali în faţa legii”, a subliniat şeful poliţiei. „Prin urmare, este corect să emiți o amendă pentru a menține încrederea publicului larg în normele privind restricțiile sociale”, a mai spus el.

Soțul premierului și patronul restaurantului nu au fost amendați

Poliția a spus că Solberg și soțul ei, Sindre Finnes, au luat împreună decizia de a organiza o aniversare și au ales restaurantul, Finnes având grijă de aranjamentele practice.

Deși polițiștii au spus că și soțul premierului a încălcat, el nu a fost amendat. De asemenea, s-a constatat că restaurantul în care a avut loc aniversarea a încălcat legea, dar nu a fost amendat.

"Solberg este liderul țării și ea a fost în fruntea restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului", a spus Saeverud.

Biroul premierului nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Premierul Norvegiei, amendat de poliție pentru o petrecere la restaurant, de ziua sa, în plină pandemie de Covid-19