Antena Meniu Search
x

Premiile Oscar 2024. Cum au reacţionat locuitorii din Hiroshima după ce Oppenheimer a luat trofeul pentru cel mai bun film

Premiile Oscar 2024. Locuitorii din Hiroshima speră că premiile Oscar obţinute de pelicula Oppenheimer a lui Cristopher Nolan să atragă atenția lumii asupra tragediilor provocate de bombele atomice. Pelicula descrie cursa pentru dezvoltarea bombei atomice.

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 15:42

Cum au reacţionat locuitorii din Hiroshima după ce Oppenheimer a luat Oscarul pentru cel mai bun film
Cum au reacţionat locuitorii din Hiroshima după ce Oppenheimer a luat Oscarul pentru cel mai bun film - Profimedia Images

Filmul Oppenheimer arată cum au apărut bombele atomice care au devastat orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki în urmă cu 78 de ani. Filmul nu a fost difuzat încă în Japonia.

"Cu siguranță vreau să văd acest film", a spus Yasuhiro Akiyama, un profesor de 43 de ani, potrivit Reuters"Sper că mai mulți oameni din întreaga lume care au văzut filmul vor dori să viziteze Hiroshima și să vină la Parcul Memorial al Păcii și la Domul Bombei Atomice", a adăugat el.

Oppenheimer va rula în Japonia începând de pe 29 martie

Oppenheimer va rula în Japonia începând de pe 29 martie, la aproximativ opt luni de la debut. Lansarea de anul trecut a avut loc cu doar câteva săptămâni înaintea comemorării tragediei de la Hiroshima și Nagasaki care s-a soldat cu peste 200.000 de decese.

Controversele cu privire la conținutul filmului, despre care unii au spus că trece cu vederea impactul uman al bombardamentelor, ridică semne de întrebare privind succesul filmului în Japonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Premiile Oscar 2024. Cum au reacţionat locuitorii din Hiroshima după ce Oppenheimer a luat trofeul pentru cel mai bun film