Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Presa rusă de stat, interzisă pe Facebook, Instagram şi WhatsApp din cauza "activităţii de interferenţă străină"

Grupul american Meta, care deţine Facebook, Instagram şi WhatsApp, a anunţat luni că interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale din întreaga lume, pentru a evita orice "activitate de interferenţă străină", scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.09.2024 , 09:19

Presa rusă de stat, interzisă pe Facebook, Instagram şi WhatsApp din cauza "activităţii de interferenţă străină" Presa rusă de stat, interzisă pe Facebook, Instagram şi WhatsApp din cauza "activităţii de interferenţă străină" - Shutterstock

Interdicţia survine în contextul în care secretarul de stat american Antony Blinken a denunţat vineri activităţile destabilizatoare ale postului media rusesc RT, despre care a spus că s-a transformat într-o "filială" a serviciilor secrete ruseşti în întreaga lume.

"După o analiză atentă, ne-am extins acţiunea împotriva presei oficiale ruseşti", a declarat Meta ca răspuns la o solicitare din partea AFP. "Rossia Segodnia, RT şi alte entităţi conexe sunt acum interzise în aplicaţiile noastre din întreaga lume din cauza activităţilor lor de interferenţă externă", a afirmat compania americană.

În urmă cu zece zile, autorităţile americane au dezvăluit o serie de măsuri, inclusiv proceduri penale şi sancţiuni, care vizează în special mass-media ruseşti, ca răspuns la încercările de a interveni în alegerile din SUA, pe care le pun pe seama Rusiei. Departamentul de Stat american a impus apoi restricţii legate de viză grupului media din care face parte RT, Rossia Segodnia, precum şi altor filiale ale acestei companii.

Articolul continuă după reclamă

Reacţia Rusiei

Într-un mesaj postat pe Telegram, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a făcut declaraţii ironice referitoare la ultimele anunţuri americane de vineri, spunând: "Cred că ar trebui să existe o nouă profesie în Statele Unite: specialist în sancţiuni împotriva Rusiei".

Grupul rusesc RT, lansat în 2005, este considerat de Occident drept un organ de propagandă în favoarea Kremlinului. Site-ul său şi canalele sale de televiziune emit în mai multe limbi, inclusiv în engleză, spaniolă, franceză, germană şi arabă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Presa rusă de stat, interzisă pe Facebook, Instagram şi WhatsApp din cauza "activităţii de interferenţă străină"