Antena Meniu Search
x

Preşedintele Comitetului militar al NATO vine în România. Ce va discuta cu ministrul Tîlvăr

Preşedintele Comitetului militar al NATO, amiralul Robert Bauer, vine în România şi se va întâlni astăzi cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr pentru a discuta situaţia de securitate din regiunea Mării Negre. La întâlnire este aşteptat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. În contextul războiului din Ucraina, discuţiile vor fi atât despre măsurile pe care le iau aliaţii pentru a apăra spaţiul euro-atlantic, operațiile și misiunile NATO, cât şi exerciţiile de instruire care ar urma să fie în acest an. Președintele Comitetului Militar este principalul consilier militar al Secretarului General al NATO și principalul comunicator al Alianței în problematică militară. Amiralul Rob Bauer a obţinut funcţia în urmă cu aproximativ doi ani.

de Redactia Observator

la 12.04.2023, 07:43

Vezi și

Potrivit Ministerului Apărării, vizita amiralului Rob Bauer are loc în perioada 11-14 aprilie. ”Sunt planificate discuţii privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, dinamica implementării măsurilor aliate de descurajare şi apărare a spaţiului euro-atlantic, operaţiile şi misiunile NATO, precum şi evenimentele majore de instruire din acest an”, a transmis MAPN.

După întrevederi, şeful Statului Major al Apărării şi preşedintele Comitetului Militar al NATO vor susţine o conferinţă de presă.

Comitetul Militar al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, constituit din şefii Apărării din statele aliate, are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalităţile în care NATO poate răspunde la provocările globale de securitate.

Pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor apărării se desfăşoară de două ori la sediul NATO din Bruxelles şi o dată într-o ţară membră a Alianţei. Activitatea de rutină este efectuată de Reprezentanţii Militari naţionali, prezenţi permanent la comandamentul NATO din Bruxelles.

Preşedintele Comitetului Militar este principalul consilier militar al Secretarului General al NATO şi principalul comunicator al Alianţei în problematică 25 militară. Din iunie 2021, funcţia de preşedinte al Comitetului Militar este deţinută de amiralul Rob Bauer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Comitetului militar al NATO vine în România. Ce va discuta cu ministrul Tîlvăr