Antena Meniu Search
x

Președintele Dumei de Stat amenință că Rusia “poate lua Alaska înapoi” de la SUA

Președintele Camerei inferioare a Parlamentului rus a amenințat miercuri că Rusia va "revendica" Alaska dacă Statele Unite îngheață sau confiscă active rusești ca sancțiuni pentru invadarea Ucrainei, scrie Moscow Times

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 15:42

Președintele Dumei de Stat amenință că Rusia “poate lua Alaska înapoi” de la SUA
Președintele Dumei de Stat amenință că Rusia “poate lua Alaska înapoi” de la SUA - Shutterstock

„SUA să-și amintească mereu: există o bucată de teritoriu, Alaska”, a spus Vyacheslav Volodin în cadrul ultimei sesiuni a Dumei de Stat înainte de a intra în vacanța de vară. „Când încearcă să ne gestioneze resursele din străinătate, să se gândească înainte de a acționa că și noi avem ceva de luat înapoi”.

Volodin a subliniat că vicepreședintele Piotr Tolstoi a propus organizarea unui referendum în rândul locuitorilor din Alaska pentru a se alătura Rusiei.

„Nu ne amestecăm în treburile lor interne”, a răspuns Volodin, stăpânindu-şi râsul, după aplauzele deputaților. Politicianul a mai sugerat anterior că Moscova ar putea confisca și bunurile rusești ale țărilor „ostile”, ca răzbunare la propunerea SUA de a vinde activele oligarhilor ruși confiscate pentru a reconstrui Ucraina.

Se spune că rușii au ajuns pentru prima dată în Alaska în 1600. Expedițiile comerciale între Siberia și Alaska au început în 1740, moment în care așezările rusești au început să apară pe coasta Alaskăi. Rusia a vândut Alaska Statelor Unite în 1867 pentru 7,2 milioane de dolari, sau aproximativ 5 cenți pe hectar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Președintele Dumei de Stat amenință că Rusia “poate lua Alaska înapoi” de la SUA