Antena Meniu Search
x

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost reales pentru un mandat de 5 ani. Mesajul lui Iohannis

Preşedintele Germanei, Frank-Walter Steinmeier, a fost reales în funcţie, duminică, pentru un mandat de cinci ani. Klaus Iohannis l-a felicitat cu această ocazie, printr-un mesaj pe Twitter.

de Redactia Observator

la 13.02.2022, 18:06

Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier - Profimedia

Funcţia de preşedinte al Germaniei este onorifică, iar puterea se află pe mâna şefului Guvernului şi Parlamentului. Însă preşedintele german este autoritatea morală a ţării. Pentru Frank-Walter Steinmeier este al doilea mandat de preşedinte, relatează news.ro. El a fost ales cu majoritate de voturi de colegiul electoral constituit special, care reuneşte deputaţi, aleşi locali, foşti lideri, dar şi personalităţi ale societăţii civile.

Între personalităţile preferate de către germani, "Steini" provine din Partidul Social Democrat, formaţiunea actualului cancelar Olaf Scholz.

Cine este Frank-Walter Steinmeier

Fost ministru de Externe timp de peste şapte ani, în perioadele 2005-2009 şi 2013-2017, dar şi rivalul înfrânt al Angelei Merkel la Cancelarie în alegerile parlamentare din 2009, i-a succedat în 2017 lui Joachim Gauck, un fost pastor disident în fosta Germanie comunistă.

Pe acelaşi subiect

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Steinmeier

Cu ocazia realegerii în funcţia prezidenţială, Klaus Iohannis l-a felicitat pe Frank-Walter Steinmeier. "Felicitări, domnule Frank-Walter #Steinmeier, pentru realegerea dumneavoastră ca președinte federal german. Aștept cu nerăbdare cooperarea noastră pentru un parteneriat puternic între România și Germania", a scris preşedintele României pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost reales pentru un mandat de 5 ani. Mesajul lui Iohannis