Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Preşedintele Germaniei: Suntem de multă vreme de părere că locul României este în Schengen

Germania este "de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen", a declarat, miercuri, preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său român, Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.05.2023 , 14:12

Preşedintele Germaniei: Suntem de multă vreme de părere că locul României este în Schengen Preşedintele Germaniei: Suntem de multă vreme de părere că locul României este în Schengen - Administraţia Prezidenţială

Frank-Walter Steinmeier se află în vizită de stat în România, pe care a descris-o drept "o vizită la prieteni".

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la Schengen, el a transmis asigurări că Germania va susţine acest demers. De asemenea, s-a referit la actuala situaţie de securitate, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

"Unitatea noastră este un atu în aceste vremuri ale provocărilor, aşa cum nu a fost niciodată în ultimele decenii. Vom face faţă împreună acestor provocări" a afirmat preşedintele german, potrivit traducerii oficiale.

Articolul continuă după reclamă

Preşedintele german: Unitatea noastră este un atu

Acesta a lăudat modul în care România a primit cetăţenii ucraineni care au fugit din calea războiului şi gestionarea tranzitului de cereale din Ucraina.

El a evocat şi lupta cetăţenilor români împotriva comunismului. "România este o ţară cu o mare cultură, cu o istorie bogată", a punctat Frank-Walter Steinmeier.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Preşedintele Germaniei: Suntem de multă vreme de părere că locul României este în Schengen