Antena Meniu Search
x

Video Preşedintele Ucrainei, aplaudat în Congresul SUA. Zelenski a cerut din nou "no-fly zone" deasupra Ucrainei şi a prezentat un video cu distrugerile provocate de ruşi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut, miercuri, un discurs în Congresului Statelor Unite, el fiind primit cu aplauze. Zelenski a vorbit în engleză şi a făcut apel din nou la instituirea unei zone de restricţie aeriană deasupra Ucrainei şi a prezentat un material video cu distrugerile provocate de forţele ruseşti în Ucraina.

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 18:12

Vezi și

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a amintit americanilor, în discursul rostit în faţa Congresului, de atacurile aeriene de la Pearl Harbour, dar şi de atacul terorist din 11 septembrie 2001, cerând din nou americanilor crearea unei aşa-numite "zone umanitare cu interdicţie de zbor", care să protejeze populaţia Ucrainei de atacurile aeriene din partea armatei ruseşti.

Preşedintele ucrainean aminteşte că aproape o mie de rachete au fost lansate de trupele militare ruse asupra oraşelor ucrainene, arătând că Rusia a atacat nu doar pământul şi pe oamenii Ucrainei, ci şi valorile pe care aceasta le împărtăşeşte cu lumea occidentală. 

Zelenski a solicitat din nou miercuri, în discursul adresat  oficialilor americani reuniţi la Capitol Hill, asigurarea aşa-numitei "no fly zone", subliniind că victimele atacurilor aeriene ale armatei ruse sunt civili inocenţi. El şi-a început discursul amintind americanilor de atacul de la Pearl Harbour 

Zelenski a prezentat un mesaj emoţionant în Congresul SUA

Pe acelaşi subiect

Acesta a cerut oficialilor Statelor Unite să urmărească un videoclip care prezenta viaţa din Ucraina, dinaintea Războiului, dar şi imagini extrem de dure, din ultimele trei săptămâni, filmate în mai multe zone ale Ucrainei, filmul de câteva minute încheindu-se cu mesajul "Închideţi cerul deasupra Ucrainei". 

În finalul discursului, Zelenski s-a adresat americanilor în limba engleză, dar şi lui Joe Biden, transmiţând că preşedintele SUA ar fi liderul lumii şi asta presupune a fi lider al demersurilor pentru pace.

Numeroşi aleşi din Congresul american, atât democraţi, cât şi republicani, exercită presiuni asupra preşedintelui american Joe Biden să consolideze reacţia faţă de Rusia, în urma invaziei din Ucraina.

Aleşii americani din ambele tabere îi îndeamnă, de asemenea, lui Joe Biden să faciliteze livrarea avioanelor poloneze MiG-29 către Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Ucrainei, aplaudat în Congresul SUA. Zelenski a cerut din nou "no-fly zone" deasupra Ucrainei şi a prezentat un video cu distrugerile provocate de ruşi