Antena Meniu Search
x

Video Preţul de referinţă al gazului a crescut cu 7% după ce Rusia a redus livrările prin Nord Stream 1. Preţul e acum de 5 ori mai mare decât anul trecut

Preţul de referinţă al gazului pe piaţa europeană a crescut ieri cu 7% după ce Rusia a redus din nou, la jumătate, livrările prin gazoductul Nord Stream 1.

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 08:54

Vezi și

Preţul este acum de aproape cinci ori mai mare decât acum un an, în timp ce volumul gazului exportat prin Nord Stream Unu a ajuns la numai 20 la sută din capacitate. Rusia invocă motive tehnice pentru reducerile succesive, dar este acuzată că foloseşte gazul ca o armă de şantaj asupra ţărilor vest-europene care ajută Ucraina. Germania, Italia şi chiar Marea Britanie, care nu importă foarte mult gaz din Rusia, vor avea probleme serioase dacă Moscova întrerupe total furnizarea.

Uniunea Europeană a aprobat un plan de reduceri voluntare ale consumului prin măsuri cum sunt scăderea temperaturii în clădiri sau întreruperea iluminatului public în timpul nopţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Preţul de referinţă al gazului a crescut cu 7% după ce Rusia a redus livrările prin Nord Stream 1. Preţul e acum de 5 ori mai mare decât anul trecut