Antena Meniu Search
x

Prigojin anunţă că trupele Wagner pleacă din Ucraina şi revin doar cu o condiţie: "Fără clovnii care transformă oamenii în carne de tun"

Război în Ucraina. Wagner a început retragerea graduală din Bahmut, iar până pe 5 iunie trupele de mercenari vor părăsi complet zona frontului. Evgheni Prigojin spune că Wagner se va întoarce în Ucraina doar într-un singur caz: conducerea Armatei Rusiei să fie schimbată.

de Redactia Observator

la 01.06.2023, 16:36

Prigojin anunţă că trupele Wagner pleacă din Ucraina şi revin doar cu o condiţie: "Fără clovnii care transformă oamenii în carne de tun"
- Profimedia

Evgheni Prigojin a declarat că trupele Wagner vor avea parte de cel puţin o lună de vacanţă, dar pot reveni pe frontul din Ucraina cu condiţia ca întregul lanţ de comandă al armatei regulate să fie schimbat. ”Întregul lanț (de comandă - n.red) este 100% ratat și dacă va fi condus doar de clovnii care transformă oamenii în carne de tun, atunci nu vom participa la el", a declarat Prigojin. Referitor la situaţia de pe front, Prigojin a mai spus: "A fost un an greu. Vom vedea cum o să mai meargă".

Evgheni Prigojin, şeful Grupului Wagner, se află în conflict deschis cu ministrul Apărării Serghei Şoigu şi şeful Statului Major Valeri Gherasimov de mai multă vreme. Acesta i-a acuzat în repetate rânduri pe şefii armatei ruse că nu au sprijinit trupele Wagner pe front. Nici din punct de vedere logistic şi nici din punct de vedere tehnic, cu muniţie şi echipament militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Prigojin anunţă că trupele Wagner pleacă din Ucraina şi revin doar cu o condiţie: "Fără clovnii care transformă oamenii în carne de tun"