Antena Meniu Search
x

Video Prigojin, prima apariţie publică după rebeliunea Wagner: O ruşine ce se întâmplă pe front. Utkin, fondatorul Wagner: Urmează cea mai mare misiune din lume. Bine aţi venit în iad

Război în Ucraina. Evgheni Prigojin a apărut pentru prima dată în public după rebeliunea Wagner din urmă cu aproximativ o lună. Prigojin este prezentat într-un video publicat pe conturile de Telegram pro-Wagner, video preluat şi de contul de Telegram a lui Prigojin.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 17:41

Vezi și

În acest clip, şeful Wagner îi salută pe mercenarii Wagner staţionaţi acum în Belarus, susţin conturile pro-Wagner. Nu sunt clare locul şi data la care a fost filmat clipul, iar CNN încă nu a confirmat autenticitatea clipului. Se presupune că imaginile au fost surprinse în Mogilev, o locaţie din Belarus unde sunt staţionate trupele Wagner şi ar fi fost filmate în cursul zilei de ieri, 18 iulie.

Dmitri Utkin, fondatorul real al Wagner: "Bine aţi venit în iad"

În faţa mercenarilor săi, Prigojin ar fi spus că ce întâmplă acum pe frontul este din Ucraina este o ruşine la care Wagner nu trebuie să participe, dar mercenarii se pot întoarce în război dacă vor primi asigurări că nu vor fi puşi în situaţii în care să fie făcuţi de râs. Altfel, "drumul Wagner e spre Africa", ar mai spus Prigojin. De asemenea, Prigojin ar mai fi afirmat că "a doua armată a lumii" e cea din Belarus. În filmare apare şi Dmitri Utkin, fost ofiţer GRU şi fondatorul de facto al Grupului Wagner. Indicativul de luptă al lui Utkin era "Wagner", supranume pe care l-a folosit atunci când a creat armata de mercenari.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Utkin a ţinut şi el un mic discurs în faţa luptătorilor pe care i-a avertizat că ce au făcut în Ucraina a fost doar "încălzirea". "Urmează cea mai importantă misiune din lume. Bine aţi venit în iad", a spus Dmitri Utkin.

În cursul zilei de miercuri, 19 iulie, serviciile secrete britanice informau că Prigojin este în viaţă şi în libertate şi că susţine că preşedintele Vladimir Putin nu a avut de ales şi a trebuit să ajungă la o înţelegere cu el pentru a pune punct rebeliunii Wagner.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Prigojin, prima apariţie publică după rebeliunea Wagner: O ruşine ce se întâmplă pe front. Utkin, fondatorul Wagner: Urmează cea mai mare misiune din lume. Bine aţi venit în iad