Antena Meniu Search
x

Prima reacţie a Kremlinului după ''dispariţia'' lui Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării

Prima reacţie a Kremlinului, după ce ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu nu a mai apărut deloc în spațiul public de 13 zile. Înainte de 11 martie, acesta îşi făcea apariţia la fiecare câteva zile. 

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 13:23

Ministrul rus al Apărării
Ministrul rus al Apărării - Profimedia Images

''Acum nu este momentul pentru activitate media.'' Dmitry Peskov, secretarul de presă al Kremlinului, a vorbit despre speculaţiile cu privire la dispariţia din spaţiul public a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu, conform RIA. Foarte activ în mass-media până acum, publicația independentă Agentsmedia relatează că oficialul rus ar avea probleme cu inima. 

Potrivit noilor informaţii, se pare că Shoigu i-a prezentat lui Putin un raport cu privire la progresul operațiunii din Ucraina. La o întâlnire cu membrii Consiliului de Securitate s-a mai discutat despre despre negocieri, mai notează RIA.

Unde au ''dispărut'' Șoigu și Gerasimov?

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu a mai apărut în spațiul public de pe 11 martie, adică de 13 zile. Dmitri Treschanin, jurnalist de la Mediazona, a fost primul care a atras atenția asupra acestui lucru. Apropiații ministrului spun că ar fi bolnav. 

Cele mai recente știri cu Șoigu pe site-ul Ministerului Apărării sunt tot de pe 11 martie. Pe 8 martie, serviciul de presă al Ministerului Apărării a raportat că Șoigu a vorbit cu ministrul Apărării al Turciei. ​​Pe 4 martie, site-ul Ministerului Apărării a relatat despre conversația dintre ministru și secretarul general al ONU. Pe 1 martie, agențiile au publicat o declarație a lui Șoigu că armata rusă va continua operațiunea în Ucraina „până la atingerea obiectivelor stabilite”. Pe 27 februarie, Șoigu a participat la o întâlnire cu Putin, care a dat instrucțiuni cu privire la transferul unor soldați. Pe 24 februarie, serviciul de presă al Ministerului Apărării a raportat că Șoigu a dat instrucțiuni pentru crearea de coridoare sigure pentru militarii ucraineni care au depus armele.

Nu lipsește numai Șoigu. De pe 11 martie, nu au fost anunțate nici evenimente cu participarea șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov. Atunci, pe site-ul TASS a apărut știrea că Gerasimov a purtat discuții cu omologul său turc Yashar Guler. Înainte de asta, pe 4 martie, RIA Novosti și TASS au raportat că șeful Statului Major General a vorbit cu Thierry Burkhard, șef al Statului Major al Apărării din Franța. Pe 27 februarie, împreună cu Șoigu, a participat la o întâlnire cu Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Prima reacţie a Kremlinului după ''dispariţia'' lui Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării