Antena Meniu Search
x

Jurma: "Refuzăm vaccinarea, testarea sau certificatul verde. Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinţei sale, dar obligăm copiii să meargă la şcoală la infectare sigură"

Medicul Octavian Jurma arată că numărul copiilor internaţi cu COVID a crescut faţă de săptămâna trecută, iar până la finalul săptămânii va trece de 200, criticând decizia autorităţilor de a ţine şcolile deschise cu prezenţa fizică, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 11.01.2022, 07:10

Jurma: "Refuzăm vaccinarea, testarea sau certificatul verde. Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinţei sale, dar obligăm copiii să meargă la şcoală la infectare sigură"
- Shutterstock

"Refuzăm vaccinarea, refuzăm testarea, refuzăm certificatul verde şi în general orice măsură de prevenţie. Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinţei sale, dar obligăm copiii să meargă la şcoală la infectare sigură", arată el. Jurma prezintă şi date din SUA, unde numărul copiilor internaţi a crescut de câteva ori faţă de valurile precedente, iar mare parte dintre aceştia au nevoie de asistenţă în ATI.

"România azi: 140 minori internaţi. Cu 53% faţă de media de 91 a săptămânii trecute. Până la finalul săptămânii vom depăşi 200, iar săptămâna viitoare vom depăşi probabil recordul de minori internaţi din valul 4-Delta. După dezastrul din şcoli de acum câteva săptămâni din valul 4-Delta, concluzia unanimă a autorităţilor a fost «vrem să repetăm dezastrul!»", afirmă Octavian Jurma, luni seară, într-o postare pe Facebook.

Copiii trebuie să meargă la şcoală, dar să fie în siguranţă

El adaugă că există "recomandarea fermă" pentru companii să îşi ţină angajaţii acasă, "dar copiii sunt trimişi fizic la şcoală să îşi infecteze părinţii trimişi acasă de firme să nu se infecteze la muncă".

Pe acelaşi subiect

"Refuzăm vaccinarea, refuzăm testarea, refuzăm certificatul verde şi în general orice măsură de prevenţie. Nu obligăm nici un adult să facă ceva împotriva voinţei sale, dar obligăm copiii să meargă la şcoală la infectare sigură! Mare vitejie are Statul românesc. Găină în faţa câorva sute de adulţi care rup gardul Parlamentului, dar zmeu în faţa copiilor a căror sănătate depinde exclusiv de responsabilitatea adulţilor din jurul lor. Noaptea minţii!", susţine Octavian Jurma.

Medicul arată că îşi doreşte ca ai săi copii să meargă la şcoală, dar să fie în siguranţă acolo. "Siguranţa lor e mai presus de orice notă la şcoală. Dacă statul vrea să facă bine cu de-a sila cuiva atunci să înceapă cu obligativitatea certifciatului verde nu cu obligativitatea infectării copiilor", spune Jurma.

SUA, lovite dur de Omicron

El prezintă date despre ceea ce înseamnă valul Omicron în SUA, "o ţară lovită năprasnic şi aflată cu 2 săptămâni înaintea noastră pe curbă". Jurma citează informaţii anunţate de dr. Elaine Cox, medicul şef al spitalului de copii "Riley" din statul american Indiana, care afirmă că sunt de 4 ori mai multe internări decât în oricare alt val precedent. Dintre copiii internaţi în spital, jumătate au nevoie de asistenţă în ATI, iar dintre cei care sunt internaţi la ATI 40% au nevoie o perioadă de ventilaţie.

"Chiar credeţi că în România va fi mai bine când mereu a fost mai rău? Nu vreţi să aveţi nevoie de spital în perioada asta. Dragi graviduţe, vaccinaţi-vă! Dragi mămici, vaccinaţi-vă copiii! Mergeţi la medicul vostru şi staţi de vorbă despre vaccinare dacă aveţi semne de întrebare, nu aşteptaţi să vă răspundă virusul că nu o să vă ceară permisiunea să vă inoculeze copilul", conchide medicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Jurma: "Refuzăm vaccinarea, testarea sau certificatul verde. Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinţei sale, dar obligăm copiii să meargă la şcoală la infectare sigură"