Antena Meniu Search
x

Prima țară europeană care interzice trotinetele electrice de închiriat. Pietonii şi şoferii, la capătul puterilor

Malta va interzice toate trotinetele electrice de închiriat începând cu 1 martie, din cauza inconvenientelor pe care le provoacă pietonilor, a anunțat vineri, într-o declarație surpriză, Ministerul Transporturilor.

de Redactia Observator

la 20.10.2023, 18:52

Prima țară europeană care interzice trotinetele electrice de închiriat. Pietonii şi şoferii, la capătul puterilor
Prima țară europeană care interzice trotinetele electrice de închiriat. Pietonii şi şoferii, la capătul puterilor - Shutterstock

Decizia a fost luată din cauza "abuzurilor intolerabile", a declarat ministrul Transporturilor, Aaron Farrugia, citat de Reuters"Încălcările normelor sunt atât de numeroase încât nici măcar dublarea numărului de ofițeri de control peste noapte nu ar fi rezolvat problema", a declarat el.

Trotinetele electrice private vor fi în continuare permise, iar stimulentele introduse vor încuraja oamenii să își cumpere propriile trotinete. Decizia face din Malta prima țară europeană care interzice închirierea trotinete, deși capitala Franței, Paris, a luat o decizie similară în septembrie, după organizarea unui referendum.

Pietonii s-au plâns frecvent de trotinetele parcate la întâmplare. Şoferii spun că apar din senin

Pietonii, în special în orașele de coastă Sliema și St Julians, s-au plâns frecvent de trotinetele parcate la întâmplare care blochează trotinetele și accesul la garaje și case. Între timp, automobiliștii spun că trotinetele apar din senin, uneori pe contrasens. Au fost raportate mai multe accidente majore.

Pe acelaşi subiect

Guvernul a declarat la începutul acestui an că ia în considerare crearea unor zone de parcare desemnate pentru cele 5.000 de trotinete de pe insulă, înainte de a le interzice complet. Primarul din Sliema, John Pillow, a salutat vineri decizia, spunând că introducerea trotinetelor a fost lipsită de reglementare, iar abuzurile nu au fost controlate.

Problemele sistemului, "cauzate de lipsa de viziune politică şi lipsa de voinţă"

Grupul de susținere a bicicliștilor Rota a criticat însă această măsură, afirmând că problemele sistemului sunt cauzate de lipsa de viziune politică și de lipsa de voință de a reglementa micromobilitatea partajată. În opinia grupului, autoritățile ar trebui să se concentreze pe furnizarea unei infrastructuri mai bune.

Farrugia a declarat că închirierea de trotinete electronice nu reduce utilizarea mașinilor. "Studiile și experiența internațională arată că trotinetele înlocuiesc mersul pe jos și transportul public și nu mașinile", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Prima țară europeană care interzice trotinetele electrice de închiriat. Pietonii şi şoferii, la capătul puterilor