Antena Meniu Search
x

Transport în comun GRATUIT la Paris!

În următoarele trei zile, metroul şi celelalte mijloace de transport public vor fi gratuite la Paris şi în împrejurimi

Vezi și

Acum un an, la Paris încă ningea, iar oamenii tremurau de frig. Acum, însă, temperatura este cu 10 grade peste media normală a sezonului, iar cerul ar trebui să fie senin. Dar soarele nu este uşor de văzut, deoarece oraşul este învăluit de un nor dens de particule microscopice. Poluarea aerului a trecut de limita de alertă şi tocmai vremea frumoasă este de vină.

Fireşte, poluarea nu este cauzată doar de starea vremii ci, în primul rând, de gazele emanate de industrie, avioane şi mai ales de maşini. Dar ecologiştii cred că de vină sunt şi autorităţile care nu au luat măsurile adecvate. Trei grupări ecologiste au iniţiat o acţiune fără precedent: o plângere penală pentru "punerea în pericol a unor vieţi omeneşti".

Autorităţile municipale şi regionale ripostează tot prin măsuri inedite: în acest sfârşit de săptămână, transportul public va fi gratuit, ca şi închirierea bicicletelor şi maşinilor electrice din reţeaua primăriei. Oficialităţile speră că şi ploaia, aşteptată sâmbătă, va ajuta la normalizarea situaţiei. înaintea alegerilor municipale de la 23 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Transport în comun GRATUIT la Paris!