Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini cu armata ucraineană folosind muniţie cu dispersie, oferită de SUA, pe front. Atacul a avut loc în Doneţk

Război în Ucraina. Ucraina a început deja să folosescă muniţia cu dispersie oferită pe SUA. Pe reţelele de socializare au apărut primele imagini cu armata ucraineană folosind acest tip de muniţie contra ruşilor.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 21:52

Primele imagini cu armata ucraineană folosind muniţie cu dispersie, oferită de SUA, pe front. Atacul a avut loc în Doneţk
- Captura Twitter

UPDATE: Muniţii cu dispersie furnizate Ucrainei de către SUA au ajuns în mâinile armatei ucrainene, care le foloseşte deja împotriva trupelor ruse, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe teme de securitate, John Kirby, transmite Reuters, citată de Agerpres. "Am primit unele evaluări iniţiale din partea ucrainenilor, şi ei le folosesc destul de eficient", au un impact asupra formaţiunilor defensive şi mişcărilor trupelor ruse, a susţinut Kirby despre respectivele muniţii, pe care Ucraina a promis că le va folosi doar pentru a disloca concentrările de trupe ale inamicului.

Conform primelor informaţii, ucrainenii ar fi folosit muniţia cu dispersie în regiunea Donetk, mai exact lângă oraşul Krasnohorivka. În urma acestui atac şi-ar fi pierdut viaţa şi un cunoscut blogger militar rus. Faptul că Ucraina a început să folosească pe front muniţia cu dispersie este confirmat şi de The Washington Post.

"Ucraina a început să folosească muniţia cu dispersie oferită de SUA împotriva forţelor ruse din sudul Ucrainei, într-o încercare de a sparge liniile defensive ale adversarilor", scriu jurnaliştii de la The Washington Post, citând un oficial din armata ucraineană. Rusia a ameninţat că va riposta în exact acelaşi mod dacă ucrainenii vor folosi acest tip de armament. Mai mult, Kremlinul a acuzat Washingtonul de "disperare" în momentul în care Joe Biden a anunţat în mod oficial că SUA vor oferi muniţie cu dispersie Ucrainei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Munițiile cu dispersie, interzise în peste 100 de țări

Muniţiile cu dispersie sunt interzise de peste 100 de ţări, deoarece împrăştie pe suprafeţe mari "bombe" mai mici care nu explodează la impact şi pot reprezenta un risc pe termen lung pentru oricine le întâlneşte, similar cu minele terestre. Cu toate acestea, SUA şi Ucraina, precum şi Rusia nu sunt semnatare ale tratatului care interzice aceste arme.

SUA au un stoc de muniţii cu dispersie, cunoscute sub numele de DPICM, adică muniţii convenţionale îmbunătăţite cu dublă utilizare, pe care nu le mai folosesc după ce le-au eliminat treptat în 2016. Atât ucrainenii, cât şi ruşii au folosit bombe cu dispersie de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, iar mai recent, forţele ucrainene au început să folosească pe câmpul de luptă muniţii cu dispersie furnizate de Turcia, potrivit CNN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Primele imagini cu armata ucraineană folosind muniţie cu dispersie, oferită de SUA, pe front. Atacul a avut loc în Doneţk