Antena Meniu Search
x

Primele imagini cu Podul Kerci din Crimeea lovit de drone: O bucată s-a prăbuşit, a doua a fost avariată. Reacţia Ucrainei

Război în Ucraina. Podul Kerci care leagă Crimeea de Rusia a fost lovit din nou pentru a doua oară în mai puţin de un an. Ruşii publică imagini care arată avarii serioase la nivelul a două secţiuni de pod şi susţin că a fost atacat cu drone marine de ucraineni. Kievul a reacţionat fără a-şi asuma responsabilitatea pentru acest atac. Un purtător de cuvânt din Ministerul Apărării a transmis misterios că Podul din Crimeea este o construcție inutilă, reluând o declaraţie făcută în trecut de şeful GUR, Kirill Budanov.

de Redactia Observator

la 17.07.2023 , 09:53

Canalele ruseşti de Telegram publică primele fotografii cu avariile produse la podul din Crimeea. Ruşii susţin că amploarea pagubelor indică faptul că exploziile au fost declanşate cel mai probabil de drone marine, sub pod. Fotografie de la locul exploziei de pe podul din Crimeea sugerează o gaură în pod, o secţiune a fost distrusă, s-a rupt, iar a doua a fost avariată.

În momentul atacului, o mașină care circula de-a lungul secţiunii avariate a podului a fost distrusă şi ea de explozie. În urma incidentului, un bărbat și o femeie au murit, fiica lor de paisprezece ani a supraviețuit şi a fost dusă la spital cu elicopterul. Familia provenea din regiunea Belgorod.  Două explozii puternice au fost auzite luni dimineaţă la ora locală la 3:04 și 3:20.  La începutul lunii iulie, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a dat de înţeles că forțele ucrainene au fost responsabile pentru un atac asupra podului Kerci, efectuat în octombrie 2022. 

Oficialii instalaţi de Rusia în peninsulă au anunţat că circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei din cauza unei situaţii de "urgenţă". Serghei Aksyonov, guvernator instalat de Rusia, a declarat că situaţia de urgenţă a avut loc la pilonul 145 al podului care leagă peninsula Crimeea de regiunea rusă Krasnodar. El nu a oferit alte detalii. Agenţia de ştiri RBC-Ucraina a relatat că s-au auzit explozii pe pod.

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Prima reacţie a ucrainenilor: Podul Kerci din Crimeea este o construcție inutilă

Publicaţiile ucrainene RBC-Ucraina și Obozrevatel relatează că Podul Kerci din Crimeea a fost atacat cu drone de suprafaţă, adică ambarcaţiuni fără pilot, de către SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) şi forţele navale ucrainene. 

Andriy Yusov, purtătorul de cuvânt al Departamentului principal de informații din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei, a declarat luni dimineaţă că podul din Crimeea este o construcție inutilă, fără a-şi asuma responsabilitatea pentru atac. 

"Acum, întreaga lume vede kilometri de ambuteiaje și avarii ale structurilor podului. În ceea ce privește comentariile despre cauzele acestui lucru, noi nu comentăm. Putem cita doar cuvintele șefului GUR, Kirill Budanov, că podul din Crimeea este o construcție inutilă", a spus Yusov.

Rybar: Podul Kerci din Crimeea a fost atacat cu drone marine pentru a forţa Rusia

Rybar, un influent canal de Telegram, condus de un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărării, susţine că atacul a fost efectuat de drone marine. El aminteşte şi că un atac cu drone similare s-a desfășurat duminică asupra Portului Sevastopol, ambele atacuri având legătură cu acordul privind cerealele care expiră azi. 

"La fel ca raidul de ieri asupra Sevastopolului și atacul de astăzi asupra podului din Crimeea - ambele evenimente sunt direct legate de acordul privind cereale, care se încheie astăzi. Utilizarea dronelor pentru a lovi facilități strategice rusești este o modalitate de a pune presiune asupra conducerii Federației Ruse pentru a extinde acordul. Prin asta ei par să demonstreze ce vor face dacă Rusia se retrage din tratat. Iar Ucraina nu se teme de o răzbunare"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri externe » Primele imagini cu Podul Kerci din Crimeea lovit de drone: O bucată s-a prăbuşit, a doua a fost avariată. Reacţia Ucrainei