Antena Meniu Search
x

Primul ATM care oferă monede din aur, inaugurat în India: o monedă de 100 de grame valorează 7.000 de dolari

Primul ATM care distribuie monede de aur din India, o ţară în care aurul este adeseori considerat o investiţie sigură şi preferată, a fost inaugurat în oraşul Hyderabad, informează Reuters, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 16:31

Primul ATM care oferă monede din aur, inaugurat în India: o monedă de 100 de grame valorează 7.000 de dolari
- Profimedia - imagine ilustrativă

''ATM-ul cu aur'' a fost creat de compania GoldSikka şi distribuie monede din aur cu o greutate cuprinsă între 0,5 şi 100 de grame. Moneda de 100 de grame valorează circa 7.000 de dolari, iar din acest motiv necesitatea de a ascunde pin-ul faţă de ceilalţi utilizatori care stau la coadă este şi mai stringentă în cazul acestui ATM. ''În loc să meargă la expoziţii de bijuterii, clienţii pot veni direct aici şi pot obţine monedele de aici'', a precizat vicepreşedintele GoldSikka, Pratap, care s-a identificat doar prin prenumele său.

ATM-ul cu aur poate stoca până la 5 kilograme de monede

India ocupă locul al doilea în lume la consumul de aur. Două treimi din cererea de aur din India provine din zonele rurale, unde bijuteriile reprezintă un semn tradiţional al bogăţiei. ATM-ul cu aur, care a devenit funcţional sâmbătă, poate stoca până la cinci kilograme de aur.

Într-una din serile recente, mai mulţi clienţi au stat la coadă pentru a cumpăra monede din aur, introducând cardul în dispozitiv şi alegând apoi greutatea dorită. ''Întreaga tranzacţie durează mai puţin de un minut. Pentru cei care doresc să facă o investiţie, cred că aceasta este cea mai bună metodă de a cumpăra aur'', a spus un client.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Primul ATM care oferă monede din aur, inaugurat în India: o monedă de 100 de grame valorează 7.000 de dolari