Antena Meniu Search
x

Primul caz de poliomielită depistat în SUA după 10 ani. Virusul, detectat şi în sistemul de canalizare, în Europa

O persoană din Rockland County, New York, a fost diagnosticată cu poliomielită, acesta fiind primul caz identificat în SUA după aproape un deceniu, notează CNN.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 07:15

Primul caz de poliomielită depistat în SUA după 10 ani
Primul caz de poliomielită depistat în SUA după 10 ani - Profimedia

Primul caz de poliomielită depistat în SUA după aproape 10 ani. Patricia Schnabel Ruppert, reprezentantă a autorităţilor regionale medicale, a precizat că persoana respectivă, un tânăr adult nevaccinat, a început să aibă simptome de slăbiciune şi paralizie în urmă cu o lună.

Ce este poliomielita. Virusul, detectat în canalizarea din Londra

Cazul a apărut la aproape o lună după ce Agenţia de Siguranţă a Sănătăţii din Marea Britanie a anunţat că a descoperit poliovirus în eşantioane prelevate din sistemul de canalizare al Londrei, ceea ce arată că acolo ar fi cazuri de poliomielită, care însă nu au fost încă identificate.

Poliomielita este o boală infecţioasă produsă de virusul poliomielitic. Din patru persoane infectate, una are simptome asemănătoare celei ale gripei: dureri de gât, febră, oboseală, greaţă, dureri de cap, dureri de stomac. Unul din 200 de cazuri dezvoltă simptome mai grave, inclusiv furnicături şi amorţeală la nivelul picioarelor, infecţie la creier sau la măduva spinării şi paralizie.

Pe acelaşi subiect

Nu există tratament pentru poliomielită

Nu există un tratament pentru poliomielită. Pentru uşurarea efectelor bolii, pacienţilor li se pot prescrie medicamente pentru relaxarea muşchilor şi terapie fizică pentru stimularea muşchilor, relatează CNN, potrivit news.ro. Însă paralizia cauzată de poliomielită este permanentă. “Pacientul nu a prezentat vreo slăbiciune sau paralizie”, a precizat Schnabel Ruppert.

Este primul caz de poliomielită diagnosticat în SUA din 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Primul caz de poliomielită depistat în SUA după 10 ani. Virusul, detectat şi în sistemul de canalizare, în Europa