Video Primul hotel în spațiul cosmic. Când ar putea avea loc cel dintâi sejur și ce vor avea oamenii la dispoziție
Ne întrebăm de regulă dacă să alegem marea în defavoarea muntelui sau invers. În curând ne vom întreba dacă să alegem pământul sau cosmosul. Teoretic, peste doar 6 ani, s-ar putea întâmpla asta. Proiectul ambiţios aparţine unei companii americane, care, împreună cu NASA, vrea să construiască un hotel pe orbita Pământului. Construcţia ar urma să înceapă în 2025 şi să se finalizeze doi ani mai târziu. Deocamdată nu se ştie cât ar putea costa sejurul.
- Primul hotel din cosmos ar putea fi disponibil în doar șase ani
- Cei care vor avea prioritate la îmbarcare sunt membrii ai agenţiilor spaţiale din toată lumea
Primul hotel din cosmos va fi precum un hotel de lux de pe Pământ. Oamenii vor avea la dispoziţie un cinematograf, o sală de fitness, un centru spa, restaurante, baruri dar şi o sală pentru concerte şi evenimentelor sportive. Staţia Voyager va putea găzdui până la 400 de oameni. Şi toţi vor ajunge acolo cu ajutorul unei rachete.
John Blincow, preşedintele Gateway Foundation: Staţia va fi exact ca o clădire cu apartamente din oraşul New York, care are hoteluri, restaurante, săli de sport. Scopul clădirii noastre va fi să furnizeze aer, apă şi electricitate chiriaşilor noştri. Şi gravitaţie, dar aceea este gratuită!
Hotelul va avea un design asemănănător celebrului London Eye. Inginerii vor crea o gravitaţie artificială iar oamenii nu vor simţi nicio secundă că sunt în cosmos.
Tim Alatorre, arhitectul Staţiei Voyager: Din moment ce staţia se va roti, va exista gravitaţie aproape ca cea a Lunii, ceea ce înseamnă că vom avea toalete şi duşuri funcţionale. Şi vă veţi putea plimba, alerga şi chiar sări într-un mod normal, dar care totuşi nu e natural.
Peste șase ani hotelul ar putea fi disponibil, conform planului
Hotelul va fi construit de o compania americană Orbital Assembly Corporation în colaborare cu Fundaţia Gateaway. Lucrările vor începe peste patru ani cu ajutorul unei armate de roboţi controlaţi de inginerii de pe Pământ.
Tim Alatorre, arhitectul Staţiei Voyager: Staţia Voyager va avea un diametru de 200 de metri şi va avea 24 de module pentru locuit. Fiecare modul va avea 20 de metri lungime şi un diametru de 12 metri, ceea ce oferă un spaţiu încăpător pentru diferite activităţi.
Dacă totul merge conform planului, abia peste şase ani, oamenii îşi vor putea petrece vacanţa în hotelul de pe Orbita Pământului. Cei care vor avea prioritate la îmbarcare sunt membrii ai agenţiilor spaţiale din toată lumea, dar şi ai companiilor private precum Space X, Blue Origin şi Virgin Galactic.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰