Antena Meniu Search
x

Primul pacient din lume diagnosticat cu o afecţiune provocată de schimbările climatice. Medicii din Canada au dat verdictul

O pacientă din Canada devine prima persoană din lume diagnosticată cu o afecţiune provocată de schimbările climatice. Pacienta are în jur de 70 de ani şi a fost diagnosticată după incendiile devastatoare care au lovit vestul Canadei în vară.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 18:27

Primul pacient din lume diagnosticat cu o afecţiune provocată de schimbările climatice. Medicii din Canada au dat verdictul
- Kootenay Medical Centre

Kyle Merritt, medicul care a pus diagnosticul, este de părere că valul uriaş de căldură din vară şi calitatea slabă a aerului sunt factorii care au declanşat afecţiunea, informează The Independent. Pacienta, care este din British Columbia, una dintre cele mai vestice regiuni ale Canadei, suferea şi de astm, dar factorii climatici i-au înrăutăţit starea, este de părere medicul.

Diagnosticul i-a convins şi pe alţi medici să se alăture cauzei

"Are diabet, are probleme la inimă şi ficat, iar toate problemele ei de sănătate au fost amplificate de schimbările climatice. Acum, organismul său duce o luptă puternică doar pentru a fi hidratat", a declarat medicul Kyle Merritt pentru Glacier Media.

Diagnosticul pus de Kyle Merritt i-a determinat şi pe alţi medici canadieni să se alăture cauzei şi astfel a fost lansată platforma "Doctors and Nurses for Planetary Health", un loc unde cadrele medicale susţin că sănătatea oamenilor poate fi protejată dacă avem grijă de mediu. "Suntem extrem de îngrijoraţi de schimbările climatice şi de impactul asupra sănătăţii", se arată pe platforma lansată de medici.

În luna iunie s-au înregistrat temperaturi record în British Columbia, iar 500 de oameni au murit din pricina valului de căldură insuportabil. Incendiile de vegetaţie au făcut că nivelul de noxe din aer să fie de 43 de ori mai mare decât media normală pentru lunile iunie şi august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Primul pacient din lume diagnosticat cu o afecţiune provocată de schimbările climatice. Medicii din Canada au dat verdictul