Antena Meniu Search
x

Video Printul Harry susține în cartea sa că a fost bătut de fratele sau, dar și că a ucis 25 de talibani în Afganistan

Prinţul Harry zguduie din temelii casa regală a Marii Britanii. În prima sa carte, fiul cel mic al regelui Charles a povestit cum fratele său, prinţul William, l-a bătut după o ceartă legată de căsătoria sa cu actriţa Meghan Markle. Scena ar fi avut loc cu doar câteva luni înainte ca prinţul Harry să renunţe la îndatoririle regale. Nu este singurul secret regal dezvăluit de ducele de Sussex. 

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 20:01

Vezi și

Încăierarea celor doi fraţi ar fi avut loc în 2019, după ce William ar fi spus despre Meghan Markle că este nepoliticoasă, dificilă şi necioplită. Scena a avut loc în bucătăria de la Nottingham Cottage, unde ducii de Sussex au locuit după nuntă. După o serie de insulte, Harry i-a oferit un pahar de apă lui William, pentru a se calma. 

"A pus apa jos, m-a înjurat şi a venit spre mine. M-a apucat de guler, rupându-mi lănţişorul şi a dat cu mine de pământ. Am căzut peste castronul de mâncare al câinelui, care s-a spart sub spatele meu, iar cioburile m-au tăiat. Am zăcut acolo o vreme, ameţit, apoi m-am ridicat şi i-am spus să iasă", se arată într-un fragment din cartea prințului Harry.

William a părut să regrete imediat gestul şi s-a întors să-şi ceară scuze. L-a rugat să nu-i povestească lui Meghan Markle despre incident. Harry spune că nu a vorbit imediat cu soţia sa, ci şi-a sunat terapeutul. Însă, când Meghan i-a văzut rănile, de pe spate, "nu a fost nici surprinsă, nici foarte furioasă. A fost teribil de tristă."

Casa regală păstrează tăcerea

Pe acelaşi subiect

Casa Regală nu a comentat subiectul. Întrebat dacă va veni la încoronarea oficială a regelui Charles al III-lea, în luna mai, Harry a transmis că totul depinde de familia regală.  

Harry, duce de Sussex: "Multe se pot întâmpla până atunci. Dar uşa este mereu deschisă, iar mingea este la ei în teren."

Harry, duce de Sussex: "Mi-ar plăcea să îmi primesc tatăl înapoi, mi-ar plăcea să îl am iar pe fratele meu."

Într-un interviu acordat jurnalistului american Anderson Cooper pentru a-şi promova autobiografia, ducele de Sussex a explicat de ce vorbeşte public despre viaţa la palat, subiect tabu timp de secole în Marea Britanie. 

Harry, duce de Sussex: "De fiecare dată când am încercat să păstrez intimitatea, au existat scurgeri de informaţii sau poveşti inventate, împotriva mea şi a soţiei mele."

Cartea autobiografică a Prinţului Harry va lansată marţi. Pâna atunci volumul este supus unor măsuri de securitate nemaiîntâlnite de la seria Harry Potter, pentru a evita ca acesta să apară online înainte de lansarea oficială.Chiar şi aşa, un lanţ de librării din Spania a pus din greşeală la vânzare controversata autobiografie încă de azi. 

Harry a dezvăluit că a ucis 25 de talibani în Afganistan

Pe lângă problemele din familia regală a Marii Britanii, prințul Harry a dezvăluit în cartea că a ucis 25 de luptători talibani în timpul celei de-a doua misiuni în Afganistan. Ducele de Sussex, cunoscut în armată sub numele de "Căpitanul Wales", a scris că nu s-a gândit la cei uciși "ca oameni", ci la "piese de șah" pe care le-a scos de pe tablă.

Harry, care în timpul misiunii secunde a zburat cu un elicopter de atac Apache, a spus că eliminarea talibanilor "nu a fost un fapt care m-a umplut de satisfacție, dar nici mie nu mi-a fost rușine". Este pentru prima dată când prințul, în vârstă de 38 de ani, a specificat numărul de insurgenți pe care i-a ucis personal în timpul petrecut în Afganistan, unde a mers atât între 2007-2008, cât și în 2012.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Printul Harry susține în cartea sa că a fost bătut de fratele sau, dar și că a ucis 25 de talibani în Afganistan